A borkonferencia

Idén is lesz Borjog és bormarketing konferencia, itt a részletes program

2016. február 2. 15:00
Március 3-án rendezik idén a Borjog és bormarketing konferenciát. Szepsy István márkaépítésről és árazásról, Héjj Dávid Tokaj-Hegyalja, Légli Ottó a magyar borászat jövőképéről, Gál Péter eredetvédelemről beszél majd, illetve még sokan sok másról. A Mandiner.bor idén is percről percre tudósít az elhangzottakról!

2016. március 3-ra, egy csütörtöki napra Prónay Bence jogász és Rókusfalvy Pál borász-marketingszakember ismét konferenciára hívják a borászokat, szakújságírókat, jogászokat, kormányzati szervek képviselőit, bormarketing-szakembereket és minden érdeklődőt, hogy megvitassák az aktuális borjogi kérdéseket és párbeszédet kezdeményezzenek a hazai bormarketing irányvonalairól.

A konferencia kiemelt célja, hogy felületet biztosítson a szőlőbor ágazatot segítő véleményformáló gondolatoknak és teret adjon a szakmát érintő érdemi kommunikációnak. A rendezvényt a Boscolo New York Palota Róma termében tartják.

Itt lehet jelentkezni.

Idén is tudósítunk róla

A Mandiner.bor 2014-ben és 2015-ben is percről percre tudósított a konferenciáról. Jó szokásunkkal idén sem hagyunk fel, hiszen kimondottan érdekes a program.

*

Ez lesz a program

9.30 órától szakmai köszöntőt mond Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára, majd moderátori köszöntőjével az egyik szervező, Rókusfalvy Pál áll oda a szónoki emelvényhez.

10.00-10.25 Megújul a HNT. A magyar borászat jövőképe

Előadó: Légli Ottó, elnök, Hegyközségek Nemzeti Tanácsa

10.25-10.50 Tokaji jövőkép: programok, tervek a szőlőbor ágazat fejlesztésére

Előadó: Héjj Dávid, miniszterelnöki biztos

10.50-11.05 Kávészünet

11.05-11.30 Ágazati összefogás – közös stratégia, közös lehetőségek

Előadó: Lipcsey György, a Magyar Turizmus Zrt. agrármarketing vezérigazgató-helyettese

11.30-11.55 Jövedéki szabályok változása – jelentős könnyítések a szőlőborágazat számára

Előadó: Dr. Bogdány Viktor tanácsadó, Nemzetgazdasági Minisztérium              

11.55-12.20 az eredetvédelem jelentősége a magyar borászatban

Előadó: Gál Péter, Földművelésügyi Minisztérium; eredetvédelemért felelős helyettes államtitkár

12.20-12.45 Az európai agrártermékek promóciója, a borászat lehetőségei

Előadó: Sárecz László, tanácsadó, Földművelésügyi Minisztérium

12.45-13.40 Állófogadás

13.40-14.05 Adminisztrációs terhek - eredmények, elvárások

Előadó: Dr. Brazsil Dávid, főtitkár, Hegyközségek Nemzeti Tanácsa

14.05-14.30 Hagyomány, minőség, ár

Előadó: Szepsy István, borász, Szepsy Pince

14.30-14-55 Magyar bor a gasztronómia szolgálatában - Bocuse D’or

Előadó: Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke

14.55-15.10 Kávészünet

15.10-15.35 A Junibor működése, céljai

Előadó: Hernyák Tomi és ifj. Gál Tibor, a Junibor elnöke és alelnöke

15.35-16.00 Wine in Moderation / Mérsékelt borfogyasztás mozgalom – a borágazat társadalmi felelősségvállalása

Előadó: Stylianos Filopoulos, igazgató – Wine in Moderation

16.00-16.25 Potenciál a magyar bor külföldi kereskedelmében – lehetőségek és realitás, Antinori tapasztalat és személyes gyakorlat

Előadó: Simone Tacconi, jelentős itáliai borházak képviselője (Barone Ricasoli, Avignonesi, Badia a Coltibuono, Tenuta di Biserno)  

16.25-17.25 Bormarketing kerekasztal: Stratégia és finanszírozás

Irányított kerekasztal beszélgetés az alábbi résztvevőkkel:

  • Balassa István (borász, Balassa Bor)
  • Dietz Edit (nemzetközi borakadémikus)
  • Frittmann János (borász, Kunsági Borvidék, a HNT elnökség tagja)
  • Heimann Zoltán (borosgazda, Szekszárdi Borvidék, a HNT elnökség tagja)
  • Uj Péter (főszerkesztő, 444.hu) 
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában