Meghalt Bialetti, a kotyogós kávéfőző elterjesztője

2016. február 12. 14:36
Kilencvenhárom éves korában hunyt el Renato Bialetti, aki számos országba kezdte el exportálni az apja, Alfonso Bialetti által 1933-ban kifejlesztett ikonikus formájú kotyogós Bialetti-kávéfőzőket.

Kilencvenhárom éves korában elhunyt Renato Bialetti, aki az egész világon elterjesztette a kotyogós kávéfőzőt, írta meg a hvg.hu. Az édesapja, Alfonso Bialetti által 1933-ban kifejlesztett szerkezetet Renato Bialetti kezdte el számos országba exportálni 1946-tól kezdve, amikor átvette a családi vállalat irányítását. A cég Moka Express nevű terméke vitte el a háztartásokba az eszpresszófőzést, írja a lap.

A Bialetti-kávéfőzők a mai napig ikonikusnak számítanak, legyen szó a Moka Expressről vagy annak egy picit továbbfejlesztett változatáról, a Brikkáról. 

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Jó Isten áldja meg, holtában is!
Az egyike volt azoknak, aki hasznos dolgot alkotott!
Nyáron minden reggel kotyogóval főzzük a fekete nedűt.
Jó fizimiskája volt az öregúrnak, rá fogunk emlékezni, ha újra megtöltjük a "masinát".

Nagy találmány volt, vagy húsz éven keresztül használtunk "kotyogókat" minden reggel, kár hogy kiszorították őket a vékony acélból (nekem volt olyan, ami egyszerűen kilyukadt...) készült példányok.

RIP

Időről időre mi is előkerítjük a kotyogót a fiókból. Mikor épp tönkremegy az aktuális modern kávéfőző, amit aztán jellemzően csak kidobni érdemes, javítani nem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés