A nagyon rossz bor izgalmasabb, mint a jó

2016. február 15. 22:42

Bánlaki D. Stella
Vinoport
24 gyomorforgatóan büdös, emberi fogyasztásra szinte teljesen alkalmatlan folyadék várakozott műanyag flakonokba töltve, elegáns dropstoppal ellátva.

„Jó borokra nyitott emberekkel könnyű megtölteni egy termet – de kit érdekelnek a rossz, sőt, az ihatatlan borok? Kiderült: még annál is nagyobb tömegeket. »Életed legrosszabb kóstolója« címmel hirdetett ismeretterjesztő előadást a Borháló Liget – a felejthetetlen élményt ígérő kóstolóra villámgyorsan többszörös lett a túljelentkezés, a két előadáson szinte folytak ki az emberek a Keleti pályaudvarhoz közeli kis üzletből.

Sok szart kóstoltunk már, mégsem tudjuk pontosan, mi az, hogy egeres íz, vagy hogy milyen az aldehides bor – magyarázta egy egyetemistának kinéző srác, aki a barátnőjével várt a bejutásra. A Nébih szakembereitől aztán megkapták, amire vágytak: 24 gyomorforgatóan büdös, emberi fogyasztásra szinte teljesen alkalmatlan folyadék várakozott műanyag flakonokba töltve, elegáns dropstoppal ellátva. Az élményfaktor kisebb-nagyobb kilengésekkel mindegyik esetében elég magas volt, és egy életre elég.

Barátossy Gábor, a Nébih Borászati és Alkoholos Italok Igazgatóságának igazgatóhelyettese, és Buránszki György, a hatóság analitikus mérnöke vezetett minket végig azon az úton, amelyen ők sokszor végigmentek gyakorlás céljából, majd pedig munkájuk során. Nem minden ok nélkül leszek vulgáris, maradjunk ennyiben, de megpróbálom szakmai szemmel végigvenni, mi az, amit– a kóstoló tanulsága szerint – minél többen meg akarunk tanulni a nagyon rossz, a hibás borokról.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés