Ez a hétvége a kávéról fog szólni

2016. február 17. 17:39

Február 20-21-én rendezik a Nagykörúton található Corinthia Grand Hotelben a KávéBár Bazárt. Ötven kiállító, több száz kóstolható termék, versenyek és előadások, ráadásul számos boros és párlatos kiállító is ott lesz.

Február 20-21-én immár hetedik alkalommal zajlik a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseménye, a KávéBár Bazár, melynek idén is az Erzsébet körúti, ötcsillagos Corinthia Hotel Budapest ad otthont. A látogatók a belépőjegy megvásárlásával ötven kiállító több mint kétszáz termékét, így kávékat, borokat, párlatokat, kísérőfalatokat kóstolhatják végig, áll a szervezők által a Mandiner.bornak elküldött sajtóközleményében.

Megtanulhatunk rendesen kávét főzni

A kiállítás nemcsak a szakmabeliek, hanem a fogyasztók részére is rengeteg újdonságot, ínyencséget és látványos programokat kínál. A kétnapos KávéBár Bazár látogatói bepillantást nyerhetnek a szakma fortélyaiba, elsajátíthatják, hogyan kell profin készíteni a kávékat vagy koktélokat, s rengeteg izgalmas terméket fedezhetnek fel.

Jól ismert márkák és a piac új szereplői egyaránt jelen lesznek, s előadások, bajnokságok kísérik a hétvégi rendezvényt. A belépőjegy a programokon, előadásokon való részvétel mellett korlátlan kávékóstolást biztosít, valamint párlatok, koktélok és borok tételes, ingyenes kóstolását délelőtt tíztől este hét óráig.

Kávén kívül lesz más is, mint például bor

A versenyek mellett számos előadásnak is helyt ad a rendezvény, a szombati programok között a tengerentúli kávékultúráról, vagy az alternatív otthoni kávéuniverzumról, s annak minden eszközéről is hallhatnak előadást a vendégek. Kóstolókban sem lesz hiány, otthonra csúcsminőségű, speciality teák, francia párlatok, palackos erjesztéses eljárással készülő pezsgők, valamint prémium forró csokoládék, kakaóhéj-tea vagy a kávéhéjból főzött cascara is kóstolópohárba kerülnek az előadások alatt.

A két nap során a korlátlan kávékóstolás mellett borász kiállítók is kóstoltatnak a rendezvényen: több mint 20 tételnyi borkóstolót, valamint pálinkák és párlatok kóstolását tartalmazza a belépőjegy ára. Kiállít az Agárdi Pálinkafőzde, a Barnabás Pince, a Bükkaljai Hegyközség, a Csobánci Bormanufaktúra, a DLB, a Fabbri-Villa Sandi, a Fekete Pince, a Gedeon Birtok, a Kertész Pincészet, a Koch Borászat, a Kristinus Borbirtok, a Petrény Pincészet, a Revolution WineZ, a Royal Cognac, a Schiszler Pálinkák, és lesz egy Stolichnaya vodkabár is. 

A napi belépő 3800 forintba kerül a helyszínen, s kedvezőbb áron lehet elővételes jegyeket vásárolni, a legjobb konstrukció a napi párosjegy két fő részére 5500 forintért. Az elővételes jegyek (napijegy 3000 Ft, kétnapi jegy 5500 Ft, napi párosjegy 2 fő részére 5500 Ft) budapesti partnerpontokon vásárolhatók péntekig, így például a Koktélboltban is, és online is megrendelhetők.

A bejegyzés trackback címe: https://bor.mandiner.hu/trackback/20441