Négy jó magyar chardonnay biztosan van

2016. március 30. 18:43
A Törley cégcsoport tradicionális eljárással készített pezsgői, valamint egy Nyakas- és egy Kovács Nimród-bor aratott sikert a Chardonnay du Monde nemzetközi borversenyen. Franciaországban idén március 8-11. között, huszonharmadik alkalommal rendezték mg a chardonnay-ról szóló versenyt.

A szakértő bírálók az idei évben is szigorú előírások alapján zsűrizték a 39 országból nevezett chardonnay szőlőből készült borokat és pezsgőket. Összesen 782 minta érkezett és 259 érmet osztottak ki: 63 aranyat, valamint 196 ezüstöt.

Ezen a rangos versenyen idén a Törley Pezsgőpincészet két hagyományos palackos erjesztésű és érlelésű eljárással készített pezsgőjét is ezüstéremmel díjazták,ez a két termék a Törley Chardonnay Brut Nature Nyerspezsgő 2012 és a Törley Chardonnay Brut 2012, áll a pezsgőpincészet által a Mandiner.bornak küldött sajtóközleményben.

A nevezett magyar termékek közül összesen négyet tüntettek ki ezüstéremmel, a két Törley-pezsgőn kívül Kovács Nimród Battonage Monopole Chardonnay Egri Grand Superior 2013 bora, valamint a Nyakas Pince 2015-ös budai chardonnay-je szerzett érmet.

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Pennykben hetek óta ezer körül kapható a Nyakasé.

A 2015-ös év hála égnek újra iható borokat hozott.

Nem szeretem a chardonnay-t.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában