Tavaszi versenyfutás

2016. április 11. 15:57

Pflanzner Sándor
Szőlőművelés
A mezőgazdasággal kapcsolatban minden olyan elképzelhetetlenül bizonytalan, hogy ezen belül az időjárás még a legkiszámíthatóbb dolgok közé tartozik. Nem control freak-nek való vidék.

„De nem csak emiatt kell idegeskednem: vettem egy használt japán kistraktort a nagy területre, amit elsősorban a cuccaink magunk után hordására fogunk használni. A trakihoz kapcsolható pótkocsin tervezzük lehordani a grubberezés során előkerülő köveket, a metszéskor kivágott öreg tőkekarokat, a kiesett tőkék pótlásakor az oltványokat - szóval olyan mindenes öszvér lesz. Bónuszként ezzel a kis géppel még a birtokmag nagy traktor által be nem járható szőlősorait is meg lehet kultivátorozni. Szóval a cipekedéshez kelleni fog egy pótkocsi, amire meg is alkudtam a jófogás.hu oldalon.

Megbeszéltük, hogy mikor szállítják, de csak én vártam ott, mint egy hülye, mert amikor felhívtam az eladót, az közölte: meggondolták magukat. Úgy általánosságban azt gondolom, hogy a mezőgazdasággal kapcsolatban minden olyan elképzelhetetlenül bizonytalan, hogy ezen belül az időjárás még a legkiszámíthatóbb dolgok közé tartozik. Nem control freak-nek való vidék. De mégis, egy szó mint száz: a tavaszi munkákkal időarányosan nagyon jól állunk, és a legtöbb dolgot önerőből, munka mellett meg tudtuk csinálni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában