Gohér, Bakator meg a többiek. Nem ismeri őket?

2016. április 28. 10:47

Kovács Antal
Pinceáron-hírlevél
A Gohér, Bakator meg a többiek, a legtöbb borkedvelő honfitársunknak semmit sem mond. Nagyobb baj, hogy igazából a borászok sem nagyon ejtik ki a szájukon ezeket a szőlőneveket - pedig ősi magyar fajtákról beszélünk.

„Elképzelhetetlenül nagy hiba ez a magyar borászat részéről, de most nem is erről szeretnék értekezni. Inkább arról, hogy ha Ön azok közé tartozik, aki megkóstolná, hogy mit is tudnak azok a fajták, amelyek itthon tényleg otthon vannak, akkor nálunk hamarosan lehetősége lesz rá. Andrási Laci barátom - azaz a Somló Kincse Kézműves Kispince - borai, köztük a Gohér, és Bakator is, 1-2 héten belül elérhetőek lesznek a kínálatunkban. Fajtánként jó ha 300 palack lesz ezekből a nedűkből. Én már kóstoltam őket - elképesztően izgalmas, és kiválóan sikerült Borok ezek.

Egyébként küldje meg a Google-t nyugodtan, nem nagyon fog ilyen borokat találni sehol sem. Még akkor sem lesz nagy a kínálat, ha mindegy Önnek, hogy ki a borász. :-) Pedig az nagyon nem mindegy. Mekkora szerencse, hogy nálunk lesz ilyen bor, és még a borász szemébe is nyugodtan belenézhet. Mekkora szerencse, nem igaz? :-)”

(Részlet a Pinceáron borkereskedés hírleveléből.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában