Palackozva érkezik a fröccs a Szigetre
Mind Sopronban a Telekom VOLT Fesztiválon, mind Zamárdiban a Balaton Soundon, mind augusztusban Budapesten, a Szigeten, mind pedig Zamárdiban a Strand Fesztiválon és a B.my.lake rendezvényen palackozott fröccsöt árulnak majd az italpultoknál, tudtuk meg Vasuta Gábortól, a Vasuta-fröccsöket gyártó cég vezérigazgatójától.
A Vasuta-fröccs 2,5 bar nyomáson fél literes PET-palackba zárva, 51 százalékos boraránnyal, hidegen várja majd a fesztiválozókat, méghozzá csavaros, visszazárható kupakkal. Választani lehet a cserszegi fűszeresből készült fehér és a cabernet sauvignonból készült rozé közül, melyekhez magyar bort használtak alapanyagként.
Tavaly nyáron a Mandiner.bor már kóstolta őket, jók voltak. Azóta úgy tűnik, a műanyagpalackos csomagolás mellé elegánsabb, üvegpalackos is készült:
A Vasuta-fröccs elnevezését feltalálójáról, Vasuta Gáborról kapta, aki azon bosszankodva, hogy egy étteremben a vacsorához nem kapott jó fröccsöt, kigondolta, hogyan lehet bárhol, bármikor biztosítani ezt az italt megfelelő minőségben. A gyártási technológiát bejegyezte az Artisjus jogvédő iroda és nyilvántartásba vette a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala. 2015. december 18-án a Hungarikum Védjegy- és Jogvédelmi Bizottság egyhangúlag engedélyezte, hogy a termék használja a Hungarikum védjegyet.
Összesen 3 komment
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászólás szerkesztése
Bejelentkezés