Nébih: Csak kisebb hibák a balaton-felvidéki pincéknél

2016. május 5. 14:52
Három nap alatt 89 balaton-felvidéki pincét vizsgált át az élelmiszerlánc-biztonsági hivatal. Csak kisebb, például jelölési, higiéniai hibákat találtak az ellenőrök.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ellenőrzéseinek tapasztalata szerint megfelelőek a Balaton-felvidéki borok élelmiszerbiztonsági és minőségi szempontból. A hatóság csütörtöki közleménye szerint a balatoni vihar elnevezésű akció előzménye az volt, hogy a NÉBIH ezer hektoliter hamisított bort foglalt le egy tapolcai borászatnál. A hatóság a termékeket zárolta és az üzem működését is felfüggesztették.

Az akcióban 32 felügyelő 89 északi parti borászatot ellenőrzött, 300 ezer hektoliter bort vizsgált meg. Nyomonkövetési hibát az ellenőrzött termékek 2 százalékánál találtak, emiatt négy borászat működését ideiglenesen felfüggesztették, de a laboratóriumi vizsgálatok során egyetlen tételnél sem állapítottak meg minőségi problémát.

A többi borászatnál csak kisebb, például jelölési, higiéniai hibákat találtak az ellenőrök, amelyek miatt figyelmeztetésben részesítették a vállalkozásokat.

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés