Műfajteremtő magyar diadal Londonban

2016. május 5. 14:37

Tallián Hedvig
Örömbor
A piciny, mindössze tíz fős stábbal dolgozó Top Selection csapata monstrum borkereskedéseket lepipálva diadalmaskodott boraival, ez késztette a bíráló sommelier-ket arra, hogy külön díjkategóriát hozzanak létre a számukra.

„Büszkén jelentem be, hogy a Top Selection az Egyesült Királyság Boutique Borkereskedője 2016 Díjban részesült, azaz megkapta a UK Boutique Merchant 2016 Award-ot. A presztízs értékű díjat a Sommelier Wine Award kifejezetten a Top Selection számára alkotta. Ezen elismerést a megbecsülés jól eső érzésével és alázattal fogadja a Top Selection egész csapata, és ezúton hálásan köszönjük mindenkinek, aki segített bennünket eljutni e mérföldkőhöz – írta ki facebook oldalára május 3-án este a londoni magyar borkereskedő Forczek Ákos, a Top Selection alapítója.

Az Imbibe Magazine által hat éve szervezett nagy bormegmérettetésen az Egyesült Királyság független sommelier-i vakteszten kóstolják a beküldött borokat. Fontos, hogy a versenyben részt vevő szakemberek nem lehetnek üzletileg semmilyen módon érintettek, azaz akinek borkereskedése van, vagy bármilyen módon képvisel borászatot az nem lehet bíráló.

A borversenyre hatalmas bor- és italkereskedések több százas mintákkal neveznek. Természetesen több kategóriában zajlik az italok bírálata, melyből csak az árkategória ismert. A Top Selection a versenyre huszonöt tételt küldött és hét borát aranyéremmel, hét borát pedig ezüstéremmel ismerték el, benne két magyar sikerrel, egy Szepsy arannyal és egy Bolyki ezüsttel.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában