Bocuse d'Or

Széll Tamás a norvégokat várta az első helyre

2016. május 12. 21:21
Széll Tamásban azután merült fel a győzelem gondolata, miután bejelentették, hogy a norvégok második helyezést értek el. A Bocuse d'Or Europe győztes magyar séf elmondta: a hal és a hús közel tökéletesen sikerült a versenyen, és a konyhazsűrik a tálalás után tülekedtek, hogy kóstolhassanak.

A skandináv mezőnyt, főként a norvég csapatot tartotta esélyesnek a győzelemre a Bocuse d'Or európai döntőjében Széll Tamás séf, aki csapatával végül megnyerte a világ legrangosabb szakácsversenyének budapesti kontinensdöntőjét. Széll Tamás az M1 aktuális csatorna csütörtök esti adásában elárulta, hogy amikor a norvégok lettek a másodikak, csak akkor merült fel benne a gondolat, hogy nekik kell hazavinniük az első díjat.

„Amikor végeztünk a munkával, és azt gondoltuk, hogy a hal és a hús is közel tökéletes állapotban készült el, akkor nagyon sok mindent elárult az, hogy a konyhazsűrik tülekedtek a backstage-ben, hátul a konyha mögött, hogy egy kis maradék húst vagy szószt kóstolhassanak” – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a verseny során szervezetten és tervszerűen tudtak dolgozni.

Mint mondta, a kecsegét bátran ízesítették, többek között finomra vágott savanyított medvehagymával, amelyet barnított vajjal kevertek össze. Azon, hogy a jövő évi lyoni világdöntőre milyen ételeket készítsenek, még nem gondolkodtak, de már most feljegyzéseket készítettek, hogy a konyhai munkát még jobban tökéletesítsék, és jövőre még több pontot érjenek el – tette hozzá Széll Tamás.

Az egyik legjobb európai döntő volt

Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke kiemelte, hogy a konyhai zsűri adta a legtöbb pontot a magyar csapatnak. A zsűri a csapatmunkát, a szervezettséget, a tisztaságot értékelte, és 20 pontból 18-at ítélt Széll Tamás csapatának.

Hangsúlyozta, hogy erős és kiegyensúlyozott volt az idei mezőny, a verseny megszervezése pedig igazi csapatmunka volt. Mint mondta, Jérôme Bocuse, az alapító Paul Bocuse fia szerint a budapesti verseny volt az egyik legjobb európai döntő a Bocuse d'Or történetében.

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az előző cikkben benne volt a zsűri névsora (origó meg 444 is leadta), egy szál magyar nem volt köztük. Ez meg nem egy olyan sportág, amiben kihoznak nyertesnek csak azért, mert éppen te vagy otthon.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés