A muskotályos pezsgőket szeretik a kínaiak

2016. május 24. 21:35
A BB mustból erjesztett Spumantéja nemcsak aranyérmet, hanem a Citadelles du Vin különdíját is kiérdemelte, derült ki nemrég Hongkongban. Mint azt a BB-től megtudtuk, a távol-keleti piacokon kifejezetten szeretik a muskotályos ízvilágot.

Május 23-án Hong Kongban a Vinexpo Asia kiállítás nyitónapján hirdették ki a Bordeaux-ban rendezett Citadelles du Vin nevű borverseny eredményeit, amelyen a BB Spumante pezsgője elnyerte a verseny különdíját is az aranyérmen túl, ezzel a legjobb magyar tételnek választotta a szakmai zsűri. A Bordeaux-tól néhány kilométerre elhelyezkedő Bourg-sur-Gironde nevű városkában május 14-16. között tartották idén a versenyt. A több mint ötven nemzetközi bíráló a világ legelismertebb szakemberei közül került ki. 30 országból kábé 1200 minta érkezett és 290 érmet osztottak ki (143 arany, 147 ezüst).

Magyarországról 39 minta érkezett, ebből 14 terméket díjaztak éremmel. Ezen a rangos versenyen idén a BB Zrt. BB Spumante pezsgőjével nemcsak aranyérmet szerzett, de megválasztották az aranyérmes magyar termékek közül is a legjobbnak.

A Törleyhez tartozó cég ezen alkalomból küldött sajtóközleményéből megtudhatjuk: a BB-pezsgők és borok már több éve forgalomban vannak több más exportpiac mellett Kínában is, ahol kedvelik a BB pezsgők muskotályos zamatos ízét. „A Franciaországban elért eredmény is bizonyítéka annak, hogy megfelelő technológiai és szakmai felkészültséggel, odaadással nagyobb mennyiségben is lehet sokak számára kedvelt, elérhető áru bort készíteni és forgalmazni nemzetközi szinten is elismert minőségben. Ez nemcsak a kisebb, jó nevű borvidékekről származó pincészetek ehhez árban is igazított privilégiuma” – írták a Mandiner.bornak küldött sajtóközleményükben.

A cégtől azt is megtudtuk, hogy az idén 40. jubileumát ünneplő BB Szüreti Fesztivál a fogyasztók körében is a legnépszerűbb, díjnyertes Spumante pezsgőjét a kerek évfordulóra felhívva a figyelmet egy kisebb tétel erejéig egyedi csomagolásban fogja forgalmazni az elkövetkező hónapokban. Ez így fog majd kinézni:

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés