De nem az a lényeg, hogy finom legyen?

2016. május 24. 11:14

Kovács Antal
Pinceáron-hírlevél
Általában igen. De Bor összefüggésében azért ennél jóval árnyaltabb a történet. Hogy mást ne mondjak: a kézműves bor kultúránk része, nem pedig egy élelmiszeripari tömegtermék.

„Általában igen. De Bor összefüggésében azért ennél jóval árnyaltabb a történet. Hogy mást ne mondjak: a kézműves bor kultúránk része, nem pedig egy élelmiszer ipari tömegtermék... A kérdés egy tegnap esti borkóstoló alkalmával került elő, aminek apropója, egy kedves barátom, Vámos Robi (Táblácska) születésnapja volt. Robi hívta meg néhány nagyszerű barátját az eseményre, akik nem a bor miatt érkeztek elsősorban.

Lényegében ők a »klasszikus borfogyasztók«, akik életében nem játszik meghatározó szerepet az isteni nedű, akik hallomásokból, baráti ajánlásokon keresztül tájékozódnak a témában. Nagyon inspiráló volt számomra velük beszélgetni, mert csupa olyan dolgot kérdeztek, illetve mondtak, amivel borbemutatóim alkalmával ritkán szembesülhetek.

Hiszen hozzánk többnyire azok jönnek, akik az átlagnál jóval mélyebben érdeklődnek, s nyitottak a természetes a bor iránt. Egy szó, mint száz, volt miből merítenem és feltöltődnöm. Az esemény komoly visszaigazolás volt számomra, hogy van még min dolgoznunk, unatkozni biztosan nem fogunk a jövőben! ;)”

(Fenti sorok a Pinceáron borkereskedés friss hírlevelében olvashatóak.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában