Tizenöt helyen koccintották körbe a Balatont

2016. június 20. 9:26
Szombaton annak jelül, hogy a tó már 23 fokos és fürdésre kiválóan alkalmas, délután minden strandon tóbafutással és koccintással nyitották meg a strandszezont.

Tavaly tíz település részvétével indították útjára a strandszezonnyitó pikniket, mely az első egész Balatont körbeölelő rendezvény. Mint azt Kardos Gábortól, a rendezvény ötletgazdájától megtudtuk, idén már 15 település vett részt színes programokkal.

Szombaton, annak jelül, hogy a tó már 23 fokos és fürdésre kiválóan alkalmas, pontban délután 2 órakor minden strandon tóbafutással nyitották meg a strandszezont, majd fél 3-kor körbekoccintották a Balatont az idén debütáló új régióborral, a BalatonBorral.

Ezután gasztropiknik, kreatív fröccs- és fröccskoktél készítési vetélkedők voltak a megújuló balatoni kínálat, az új strandbisztró trendek bemutatására. A gyerekeknek homokvárépítő és papírhajó-verseny, sokféle játékos vagy komolyabb sportprogram, a klasszikus vízi- és strandsportokon kívül kötélhúzás a vízben, kreatív ügyességi vetélkedők, retro fürdőruha-bemutató, piknik kosár szépségverseny és hasonló kreatív programok. Több helyszínen is volt élő zene és estig tartó strandparti.

Az ötletgazda, Kardos Gábor kiemelte, hogy a tóparti települések hagyományteremtő közös rendezvényében rendkívüli lehetőségek vannak, a balatoni összefogás napja az év legnagyobb strandpartija lehet, jóval a csúcsszezon kezdete előtt.

Idén a következő települések, illetve strandjaik vettek részt: Keszthely, Gyenesdiás, Szigliget, Badacsonytomaj, Fövenyes, Zánka, Balatonfüred, Alsóörs, Siófok, Zamárdi, Boglár, Fonyód és Fenyves. A kiemelt helyszín pedig idén Balatongyörök volt Balatonmáriával együtt, mivel a jövőben szeretnék, ha elsősorban északi és déli parti település-párok részvételére épülne a Balaton napja.

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés