Meghódítaná a magyar sörpiacot az Igazi Csíki Sör

2016. július 25. 13:55

A székelyek után a magyar fogyasztókat célozza meg az Igazi Csíki Sör, a csíkszentsimoniak ugyanis elkezdték felépíteni magyarországi disztribúciós hálózatukat. A cég kereskedelmi munkatársa a Mandinernek beszélt erről.

Székelyföldet követően Magyarországot célozza meg a csíkszentsimoni Igazi Csíki Sör. Szabó Ákos, a cég kereskedelmi munkatársa a Mandinernek adott interjújában elmondta, öt városban: Kaposváron, Debrecenben, Hódmezővásárhelyen, Győrben és Budapesten hoztak létre telephelyet, hogy onnan lássák el az országot.

Megtudtuk: a székelyföldiek főleg kisebb kiskereskedelmi egységekbe és HoReCa-szegmensbe szeretnének közvetlenül szállítani. Az Igazi Csíkit ezért főleg trafikokban, kisboltokban, illetve vendéglátóipari egységekben lehet majd megvenni. Szabó Ákos úgy látja, ma a magyarországi piacon hiány van kifejezetten hazai, jó minőségű és finom sörből. Ők szívesen töltenék be ezt az űrt, mondja a kereskedelmi munkatárs.

A gyártást azonban semmiképpen nem hoznák át Székelyföldről Magyarországra, annak lényegét ugyanis éppen a csíkszentsimoni víz és a segesvári komló adja. Ha a nagy sörkonszernekhez hasonlóan gyárakat létesítenének új piacaikon, az eredeti sör íze és minősége romlana, mondta Szabó Ákos a Mandinernek.

A bejegyzés trackback címe: https://bor.mandiner.hu/trackback/23636