Vizeletből kivont vízből csinálnának sört a belgák

2016. július 27. 11:10
Azzal kísérleteznek a belgák, hogy miként lehet emberi vizeletből kivonni a vizet, és esetleg újra felhasználni a sörgyártáshoz – írja a hvg. A technikát már ki is próbálták.

A Genti Egyetem kutatói olyan készüléket fejlesztettek, amely egy egyszerű eljárással képes kivonni a vizet a vizeletből, és ezt – belga találmányról lévén szó – akár sörfőzésnél is fel lehet használni - írja a Daily Mail nyomán a hvg.hu.

A fejlesztés elsősorban azokat a vidékeket célozza, ahol kevés a víz, a szerkezet ugyanis napenergiával működik, és a tiszta víz mellett kivonja a szennyvízből a műtrágyagyártásnál hasznos összetevőket, például a káliumot, a nitrogént és a foszfort is.

A berendezést egy helyi fesztiválon élesben is kipróbálták, ott 1000 liter tiszta vizet tudtak kinyerni a sörivó fesztiválozók vizeletéből. 

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A másik végtermékből mit terveznek előállítani?

Szerintem szándékos a gusztustalan "szenzációs" tálalás, egyébként ki figyelne oda, hogy számos kutatóhelyen foglalkoznak vízszelektív membránok fejlesztésével, pl. tengervíz sótalanítása végett. Az alapelv ugyanaz: a membrán csak a víz molekulákat ereszti át. A microbial fuel cell, amely biokémiai energiából elektromos energiát állít elő, ugyancsak működik pisivel. Egyébként jó sörivást, sok hasznos anyag van benne, komolyan. Legyen szép napotok!!!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés