Nem sürget semmi

2016. augusztus 4. 14:16

Kovács Nimród
Borsmenta
Nekem szerencsére van annyi pénzem, hogy tökéletesen szabad és független lehessek, és ez nagyon jó érzés. Maga a pénzszerzés sosem lehet cél. Interjú.

Miért költöztél haza?
 
Soha nem hittem volna, hogy ilyen területen valaha előny lesz, hogy magyar az anyanyelvem, de így alakult. Egy nagy nemzetközi kábeltelevíziós társaság megbízott a magyarországi ügyeinek intézésével. Akkor még nem költöztem teljesen haza, egy darabig megosztottam az életemet a két ország között, de valahányszor hazajöttem, mindig örömmel fedeztem fel a magyar borászat újabb és újabb rétegeit, és egyre biztosabb lettem abban, hogy borokkal szeretnék foglalkozni. Először a Monarchia Borkereskedést hívtam életre Budapest szívében, ahol amerikai és magyar borokat lehetett kapni, és közben igyekeztem segíteni az általam nagyra értékelt magyar borászatok amerikai piachoz jutását. Később megalakult Egerben a saját pincészetem, és 2009 óta már nem osztom meg a figyelmemet, csak a boroknak élek.
 
A Kovács Nimród Winery birtokközpontja Egerben, a nagy múltú, Verőszala utcai pincesor egyik régi pincéjében van, te viszont Budapesten élsz. Kik hozzák a döntéseket a távollétedben?
 
Az ügyeket képzett csapat intézi, de a legfontosabb döntéseknél én is mindig jelen vagyok. Nem azért, mert nem bízom bennük, hanem mert szeretek a pincészet ügyeit illetően naprakész lenni.
 
Kizárólag a csúcsminőségű borokra koncentráltok?
 
Szó sincs róla, nem akarunk elitisták lenni. Az alapsorozatunkban a mindennapok bora kerül az asztalra, elérhető áron. A Monopole sorozat palackjait egy kissé drágábban kínáljuk, ennek ellenére igen népszerűek, hiszen közülük több is díjnyertes bor. A szőlőterületünk egyharmada az ország egyik legkülönlegesebb termőhelyén, a Nagy-Eged-hegyen található. Ez a dűlő világszínvonalú borokkal ajándékoz meg minket, ennek megfelelően az áruk is jóval borsosabb, de ez így van rendjén.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés