Nyakas

2016. augusztus 29. 10:37

Gazda Albert
Magyar Nemzet
Elérhető és értelmes választás egy Nyakas bor, a belvárosban éppúgy, mint a Római-parton. Igen pocséknak kell lennie az évjáratnak, hogy valamely palack csalódást okozzon.

„A Nyakas az ezredforduló környékén startolt, a borászatot Tökön építették fel, területeik e település és Budajenő környékén találhatók, több mint 150 hektárt művelnek. Malya Ernő főborász vezetésével vetették meg a lábukat a piacon, ma is ott vannak mindenhol. A budapesti helyeken garantáltan elérhető és értelmes választás egy Nyakas bor, a belvárosban éppúgy, mint a Római-parton. Igen pocséknak kell lennie az évjáratnak, hogy valamely palack csalódást okozzon. A stabilitást az okosan kidolgozott, következetesen alkalmazott stílus, a reduktív iskolázás, az átlátható fajtaválaszték mellett a csapat összetétele is magyarázza. Ugyanazok teszik a dolgukat másfél évtizede, ugyanazt csinálják, jól csinálják.

A termékpiramis egyik fő eleme a sauvignon blanc, amely fixen hozza a szokott karaktert és minőséget. Ezt legfeljebb az időjárás befolyásolhatja. A 2015-ösön érződik, hogy melegebb, egészségesebb volt az évjárat, mint az eggyel korábbi. A szőlő beérett, alkoholt is adott – 13-asat –, a savak sem vesztek el, vibrálnak ügyesen. Tükrös zöldessárga szín, gyümölcsös-egreses-epres-füves illatok. Van tartalma is a kortynak, kerekre csiszolt, frissítő, finom, ízletes bor ez. Hossza is van, nem illan el a kelleténél korábban az anyag. Bónusz: jólesik a második és a harmadik pohár is. Kiváló kísérői ők a múlófélben lévő nyárnak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában