Egy sör nem sör

2016. szeptember 14. 9:38

Veres István
Új Szó
A jelenlegi, zéró tolerancia a borrégiókra sincs jó hatással. Alig akadt olyan szőlőhegy, ahol ne panaszkodtak volna a gazdák (főleg az idősebbek, mert ők még biciklivel járnak ki) a rosszindulatú rendőrökre.

„A toxikológusok szerint pedig a javasolt szint alatt elfogyasztott alkohol mennyisége még nem befolyásolja a közlekedési kvalitásainkat. Népnyelvre lefordítva, a szakemberek is elismerték, amit ugye az emberek már rég tudnak, hogy egy sör nem sör. Ez lenne a dolgok pszichoszomatikus vetülete, a gazdasági vetületről pedig csak annyit, hogy a jelenlegi, zéró tolerancia a szlovákiai borrégiókra sincs jó hatással.

Vasárnapos pinceriportjaink során alig akadt olyan szőlőhegy, ahol ne panaszkodtak volna a gazdák (főleg az idősebbek, mert ők még biciklivel járnak ki) a rosszindulatú rendőrökre, akik több száz eurós büntetéseket szabnak ki a pincesor és a falu közt kerekező idős emberekre, akik borászkodási céllal látogatják pincéiket. És hát ehhez ugye hozzá tartozik az is, hogy meg kell kóstolni, milyen állapotban van a termék, tisztul-e már, ne adj´ isten fingosodik, pimpósodik. Ha viszont a borász nem biciklizhet ki, mert megbüntetik, akkor hagyja az egészet a francba, a kormány meg sír, hogy hanyatlanak a régiók, nem jönnek a turisták, és mindenki a tablettás olasz bort issza.

Mondjuk nagy kár, hogy az említett javaslatot csak novemberben tárgyalják, mert akkor még biztosan eltelik néhány hónap a hatályba lépésig, az idei murciszezon tehát még a zéró tolerancia jegyében fog telni. Ha már eddig kibírtuk, valahogy ki kell még ezt is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Alig akadt olyan szőlőhegy, ahol ne panaszkodtak volna a gazdák (főleg az idősebbek, mert ők még biciklivel járnak ki) a rosszindulatú rendőrökre. "


Villányban szondáztatnak ( csajom vezetett persze).

Egy régiót tudok, ahol az elmúlt 30 évben senki nem látott még szondáztatást: Etyek!

VPOP, meg NAV van bőven, vagy balesethez kimegy zsaru persze, de azt leszámítva nincs szondáztatás.

"alig akadt olyan szőlőhegy, ahol ne panaszkodtak volna a gazdák (főleg az idősebbek, mert ők még biciklivel járnak ki) a rosszindulatú rendőrökre, akik több száz eurós büntetéseket szabnak ki a pincesor és a falu közt kerekező idős emberekre, akik borászkodási céllal látogatják pincéiket. És hát ehhez ugye hozzá tartozik az is, hogy meg kell kóstolni, milyen állapotban van a termék, tisztul-e már, ne adj´ isten fingosodik, pimpósodik. "

Nálunk ez megoldódott kétharmados többséggel. Ha a bácsi nem esik le a bringáról, akkor kerekezhet bor, sör, de pálinka után is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában