Kicsi, de erős: Orsolyák Attila-szortiment

2016. szeptember 23. 9:01

Milotta László
Borrajongó
Orsolyák Attila jelenleg az Istenhegy, Szent Tamás és Úrágya dűlőkön rendelkezik összesen másfél hektárnyi saját szőlővel, de folyamatosan keresi a bővülési lehetőséget a számára izgalmasnak tartott területeken.

„Orsolyák Attila jelenleg az Istenhegy, Szent Tamás és Úrágya dűlőkön rendelkezik összesen másfél hektárnyi saját szőlővel, de folyamatosan keresi a bővülési lehetőséget a számára izgalmasnak tartott területeken. A tőkék életkora jelenleg 30-60 év között van és kordonos kialakításúak. Az idős tőkék megóvása, gondozása fontos feladat a szőlőmunkák során, gyomirtó és rovarölő szerek teljes kizárása mellett történik a növényvédelem.

Az ültetvényekben több furmint és hárslevelű egyed is megtalálható amelyek alkalmasak szelekcióra, a tervek szerint későbbiekben az egyes klónok adottságait figyelembe véve készülnek majd a száraz, illetve édes borok. A borkészítés során cél a borvidék kiváló adottságú területeiről, kis palackszámú tételekkel, olyan egyedi és elegáns borok létrehozása, amelyek kidomborítják a termőhelytől és szőlőfajtától származó, felismerhető és határozott stílusjegyeket. A kis mennyiségben készülő borok vásárlásához, illetve megkóstolásához egyelőre a pincénél kell kopogtatni, illetve néhány étterem borlapján is szerepelnek.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában