Bor, mámor, Tállya

2016. szeptember 30. 10:54

Balogh Gábor
Alfahír
Azzal a senior hr-manager és a magyar-történelem szakos tanár is tisztában van, hogy a remekbe szabott hegyaljai bor decije megér 350-400 forintot is – ám megfizetni legfeljebb az előbbi tudja.

„Amikor a Szerencs melletti nehezen értelmezhető műalkotáson keresztül belépünk Hegyalja kapuján olyan táj tárul elénk, amelyet csak kevés helyen láthat az utazó – ha láthat bárhol egyáltalán. A kései indiánnyár napsütésében fürdő dűlőkön sorakozó szőlőtőkék között autózva nehéz nem arra gondolni: ha a Jóisten egy-kétezer kilométerrel nyugatabbra ejti le ez a vidéket, Provance lehetne itt. A szépség és jó bor mellett mostantól már egy remek összművészeti fesztivál is vár minket.

(...)

Szóval a vénasszonyok nyarának talán utolsó hétvégéjén Kerekdomb Fesztiválnál keresve sem lehetett volna jobb programot találni. Pénztárca kímélőbbet azonban biztosan. Azzal a senior hr-manager és a magyar-történelem szakos tanár is tisztában van, hogy a remekbe szabott hegyaljai bor decije megér 350-400 forintot is – ám megfizetni legfeljebb az előbbi tudja. Márpedig az ilyen összművészeti fesztiválok törzsközönségét nem csak a felső, de az az alsó-középosztálybeli értelmiség is alkotja. Számukra nem szerencsés, ha az egész rendezvényen csak a falusi kiskocsmában tudják megfizetni (az egyébként szintén teljesen vállalható minőségű) termelői bort, vagy csak ott engedhetnek meg maguknak egy pálinkát- Mindenesetre nekünk pont jól jött, hiszen első kérdésünkre kaptunk áramot a bor mellé, így ezt a cikket is el tudtuk kezdeni lepötyögni – ám végül feladtuk a küzdelmet a fröccs csábításával szemben, és a munka dandárját inkább itthonra hagytuk.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában