Sátoraljaújhelyi polgármester: A szüret miatt mentek el kevesen népszavazni Tokaj-Hegyalján

2016. október 6. 9:51
Szamosvölgyi Péter szerint az is nemmel szavazott volna a kvótanépszavazáson, aki otthon maradt. Csakhogy le kellett volna zuhanyoznia, kiöltöznie, és az egész napos szüreti munka után ezt sokan nem akarták már bevállalni.

„Sok ember dolgozott a gyümölcsösben, a szőlőben és bizony azt is nagyon jól tudjuk, hogy akinek volt lehetősége ilyen munkához, hogy mikor fáradtan öt óra, hat óra között hazaér, akkor erősen megfontolja, hogy még zuhany, átöltözés és indulás, menjen szavazni vagy sem” fogalmazott Szamosvölgyi Péter, a zempléni város polgármestere a Zemplén TV-nek adott interjújában.

A politikus elmondta, sikerült beszélnie pár otthon maradóval, akik mind biztosították arról, hogy ha elmentek volna, természetesen nemmel szavaznak. „Jó érzés, hogy bár alacsony volt a részvétel, (...) de a vélemény az otthonmaradottak esetében is a nemekre mozdul el” – zárta az interjút Szamosvölgyi Péter.

A 444 beszámol arról, hogy Sátoraljaújhelyen az országos átlagnál alacspnyabb, 38,48 százalékos volt a részvétel, a 4806 leadott szavazatból 4455 lett érvényes, amik közül 4345 darabon ikszelték be a nemet (97,53 százalék), és 110-en az igent.

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Őrjöngve örvend a baloldal a győzelemnek. Ostobák vagytok: ha ellepnek minket a migránsok, néktek épp oly kevés szavatok lesz, mint az Orbánnak.

oszt miert kell ahhoz kioltozni meg lefurodni? ebedszunetben (csak van), betrappolnak a szavazokorletbe es kesz.
nem mise ez hogy urnapjara kirittyentve lehet csak resztvenni rajta.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában