Így palackozták újra az 1956-os évjárat tokaji aszúit
Mint arról a Mandiner.bor már beszámolt: 1956-os emlékév tiszteletére újrapalackoztak 150 tokaji borkülönlegességet a Nemzeti Borvagyon tolcsvai pincéjében található, 1956-os évjáratú aszúkból. Ilyen mennyiségben, ilyen típusú átpalackozást még nem végeztek Magyarországon, de a világon is egyedülálló feladat.
A hatvanéves borokat először érzékszervi bírálat alá vetette az Országos Borszakértő Bizottság, majd steril laborkörülmények között analitikai vizsgálatokkal is igazolták a bor eredetét. Az 1956-os év fantasztikus borévjárat volt, hasonlóképp az 1947-es és 1972-es évekhez, amelyeket az évszázad boraiként tartanak számon.
A Nemzeti Borvagyon csaknem 300 ezer palack Tokaji Aszút és egyéb borkülönlegességet tartalmaz, a legkorábbiakat 1865-ben palackozták.
Összesen 4 komment
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászólás szerkesztése
A "borszakértő közönség" 99,5%-ban hülye sznob tökfilkó, aki szeretné játszani az eszét- mondta géza bácsi a talponállóban
Bejelentkezés