Kihívásokkal teli év áll mögöttünk

2016. november 16. 11:11

Ifj. Borbély Tamás
Borbély-hírlevél
Napsütéses őszi időben, zavartalanul szüretelhettünk. Zárásként október végén a Zeusz töppedt fürtjeit szedtük desszertbornak.

„Lassan az utolsó levelek is lehullanak a tőkékről, a borok halkan pattognak a pincékben. Márton napján, az újbor ünnepén számot vetnek a boros gazdák. Értékelik, kóstolgatják az új borokat. Mozgalmas, kihívásokkal teli év áll mögöttünk. A borvidéken a tavaszi hajtásnövekedést megtörte az április végi fagy, majd a júliusi jégeső kisebb-nagyobb károkat okozott az ültetvényekben, összességében komoly veszteségek érték a birtokot és a borvidéket is! A csapadékos nyári időjárás kedvezett a gombás betegségek elterjedésének, de gondos munkával sikerült megóvni az ültetvényeinket.

A birtokközpont körüli új telepítéseink a jó eredés után szépen fejlődtek. A borkedvelő közönség májustól októberig országszerte (Budapest, Szeged, Szombathely, Győr, Keszthely, Hévíz, Zalakaros, Balatonszepezd, Badacsonytomaj, Badacsonytördemic, Tapolca) kóstolhatta borainkat a borfesztiválokon. Sok régi és új baráttal találkoztunk. Napsütéses őszi időben, zavartalanul szüretelhettünk. Zárásként október végén a Zeusz töppedt fürtjeit szedtük desszertbornak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában