Hamarosan kiderül, hogy ki az 50 legjobb borász a Kárpát-medencében

2016. november 17. 17:23
A Borászok Borásza-díjat felügyelő alapítvány kuratóriumi elnöke, Prónay Bence felkérte az elmúlt évek Borászok Borászait, hogy állítsák össze 50 fős jelöltlistájukat a 2017-es Borászok Borászára, illetve nevezzenek egy főt a Borászok Barátja díjra.

A szüret utáni őszi időszak sosem egyszerű a Borászok Borászai díjjal kitüntetett személyeknek, hiszen ekkor kell papírra vetniük annak az ötven borásznak a nevét, akit méltónak találnak arra, hogy csatlakozzanak az ő elit klubjukhoz.

A beérkezett listákat a kuratórium összesíti, majd a Borászok Borászai véglegesítik egy kibővített, jelöltállító kuratóriumi ülésen, így születik meg az 50 fős jelöltlista. Szintén a korábbi évek győzteseinek a joga, hogy egy-egy jelöltet állítsanak a Borászok Barátja díjra is, amelyet olyan civil személyiség kaphat meg, aki tevékenységével kiemelkedő mértékben képviseli a magyar bor érdekeit és nagyban segíti a magyar borászok munkáját. A jelöltállító kuratóriumi ülés után értesítik az ötven Borászok Borásza jelöltet, akik ez után saját, egy-egy szavazatukkal maguk közül választják meg a győztest.

A jelöltállító kuratóriumi ülésen idén először eggyel több napirendi pont lesz. A Csapody Balázs, Gerendai Károly és Prónay Bence vezette kuratórium meghirdette a Borászok Borásza Ösztöndíjprogramot, amelynek nyerteséről itt születik meg a végső döntés. A tét rendkívüli, hiszen a Jövő Borásza cím viselője többek között egymillió forintot kap féléves külföldi gyakorlatára és hazai szüreti gyakorlatra is mehet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában