Sxrd

Mészáros Pál az év bortermelője

2016. december 5. 20:15

Szekszárdra került idén az Év bortermelője cím: az igazi borászcsaládba született, mára 120 hektáron gazdálkodó Mészáros Pál kapta a díjat.

A Magyar Bor Akadémia döntése alapján Mészáros Pál nyerte el a 2016-os Év Bortermelője Magyarországon díjat, jelentette be a szervezet elnöke pénteken Budapesten. Zilai Zoltán emlékeztetett arra, hogy az MBA idén 26. alkalommal adta át az elismerést. A szekszárdi borász második alkalommal szerepelt a díj döntősei között; mellette ezúttal Borbély Tamás (Badacsony), Jásdi István (Balatonfüred-Csopak), Koch Csaba (Hajós-Baja, Villány) és Szőke Mátyás (Mátra) kapott jelölést.

Mészáros Pál igazi borászcsaládba született, felmenői közül mindenki szőlővel, borral foglalkozott, dédapja hegybíró volt Szekszárdon. Pál agrármérnöknek tanult, első munkahelyén növénytermesztőként dolgozott, ahol a szőlőrekonstrukciós munkákból maga is kivette a részét. Nem sokkal később, 26 évesen telepítette első szőlőjét, ami megpecsételte sorsát, és borász lett belőle. Ma már több mint 120 hektáron gazdálkodik családjával.

A bejegyzés trackback címe: https://bor.mandiner.hu/trackback/26905