Esélyes, hogy a Freixenet mégsem lesz a Henkellé

2016. december 8. 19:01
A katalán Freixenet-t birtokló három család inkább megegyezne egymással a masszívan veszteséges cég tulajdonviszonyainak egymás közti rendezéséről, hogy végre béke legyen a rokonságban. A rövidebbet a pezsgőcégre vételi ajánlatot tévő német Henkell&Co húzhatja.

Úgy néz ki, hogy még idén pont került a Freixenet irányítása és megvásárlása körüli huzavona végére. Legalábbis spanyol lapok erről számolnak be, írja a német borászati cégek körüli történések terén mindig jól értesült Meininger's Weinwirtschaft.

Mint arról korábban a Mandiner.bor is beszámolt, a katalán pezsgőóriást tulajdonló három, egymással rokonságban álló család közül ketten benne lennének abban, hogy értékesítsék a cégben való részesedésüket. A harmadik család, a 91 éves José Ferrer vezetésével azonban hallani sem akar arról, hogy a Freixenet német kézbe kerüljön.

A legkomolyabb vevőjelölt ugyanis a német Oetker-konszernhez tartozó wiesbadeni székhelyű Henkell&Co-csoport, amely Európa számos országában jelen van, így Magyarországon is érdekelt a pezsgő- és borpiacon a Törley Pezsgőpincészet révén.

José Ferrer az elmúlt hónapokat azzal töltötte, hogy összesen 120 millió eurónyi hitelt szerezzen spanyol bankoktól, hogy a pénzből megvegye a másik két család részesedését. Mivel a bankok kedvezőtlenül bírálták el Ferrer hitelkérelmét, a három család úgy döntött, még az ünnepek előtt találkoznak, hogy döntsenek a cég sorsáról. Sajtóértesülések szerint most nem annyira a Henkell&Co vételi ajánlata a fontos a felek számára, sokkal inkább az, hogy végre béke legyen a rokonságban – így a tulajdonrészt szívesebben adnák el Ferrernek. A kérdés már csak az, hogy hol talál pénzt erre.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés