Disznókő-aszú karácsonyi recepttel

2016. december 14. 18:10

Kodela Mia
Borravaló
Egyszerű elkészíteni, tényleg, én nem sütök-főzök semmi bonyolultat, és jól fog passzolni ehhez és szinte bármelyik tokaji aszúhoz.

„Sütőtökös, csokoládés, aszalt gyümölcsös karácsonyi sütemény

Egyszerű dolgunk van, mivel az eredeti egy angolszász recept, így bögrézünk, nem kell kimérnünk semmit.

– egy bögre sima liszt
– egy bögre sütőtökpüré
– egy zacskó sütőpor
– fél bögre barnacukor
– fél csésze vaj felolvasztva
– két banán
– étcsokoládé
– aszalt barack
– aszalt füge
– kandírozott narancshéj
– édesfűszerek ízlés szerint: őrölt fahéj, szegfűszeg, szegfűbors, mézeskalács fűszerkeverék

Készítsük elő először a sütőtökpürét, mert ki kell hűlnie. Vágjuk a meghámozott sütőtököt apró kockákra és egy kis vízzel együtt pároljuk addig, amíg teljesen puha nem lesz és könnyen, egy villával pürésíthetjük. Hagyjuk kihűlni, ez fontos, különben megolvasztja a csokoládét és azt nagyon nem akarjuk!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában