Nekem az év bora

2016. december 16. 11:45

Ripka Gergely
Táncoló Medve
A Barakonyiban Bárdos Saci borai olyan állandó, magas minőséget nyújtanak 10 évjárat óta, melyet a legnagyobb borászok is maximum elvétve tudnak felmutatni. Így lett/lesz belőle igazi klasszikus.

„Tokaj Nobilis Barakonyi Hárs 2013.••

Azért, mert egyetlen hárs sokszor sokkal többre képes, mint hatezer fumint. Azért mert egyszer vakon egy hárs sorban, máskor nem vakon egy Barakonyi sorban is egyértelműen ő tudott igazán lenyűgözni (valljuk be, azért ez ritka és rendkívül szép dolog).

Azért, mert Bárdos Sarolta egy alig ismert dűlőből és a fumint mellett hársból is képes volt igazán nagyívű történetet írni, az ő, vagyis mindkettejük, mindhármuk kedvességével, bájával, kifinomultságával. A legszebb dűlős vertikális sort ennek a hármas együttállásnak köszönhettem idén. Azért, mert a Barakonyiban Bárdos Saci borai olyan állandó, magas minőséget nyújtanak 10 évjárat óta, melyet a legnagyobb borászok is maximum elvétve tudnak felmutatni. Így lett/lesz belőle igazi klasszikus, (ld. bevezető).

Azért, mert 90 pont feletti élmény ritkán adatik az embernek száraz fehérborban. (Nem mintha fogható lenne ez a bor idén karácsonyra, valószínű a szintén remek 2014-es kiadás is kifutó darab, de minden évjáratban klasszis borról van szó. Akinek akad még belőle, annak szívből remélem boldogabbá teszi az idei vagy a jövő évet vagy bármelyiket.)”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában