British Fizz lehet az angol pezsgők új neve

2017. január 13. 11:30
Amíg az angol borvilág azon vitázik, hogyan nevezzék el Champagne-nyal konkuráló pezsgőiket, az amerikai borpiac lépett. A British Fizz megnevezést le is védetnék.

Egyre nagyobb teret nyernek a Champagne-nyal megegyező módszerrel és szőlőfajtákkal készülő angol pezsgőt az Egyesült Államokban. Míg a brit termelők azon vitáznak, milyen egységes név alatt fussanak pezsgőik, az amerikai borpiac már ki is talált egy brandet, amit amilyen gyorsan csak lehet, le is védetnének, írja a The Drinks Business.

A terv szerint a British Fizz PDO-ba tartozna minden olyan hagyományos, tehát champagne-i metódussal készített palackos erjesztésű pezsgő, amely az Egyesült Királyság területén termelt bármilyen, az OIV által jóváhagyott szőlőfajtából készült.

A British Fizz márkanév egy New York-i borkereskedésnél jelent meg először, és egy amerikai borkereskedő szerint kézenfekvő választás, ráadásul sokkal jobban hangzik, mint a most használatos english sparkling wine, mivel a fogyasztó jellemzően két dologra emlékszik egy ilyen tételt követően: hogy brit volt, és hogy volt benne buborék.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha már van Szovjetszkoje Igrisztoje is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés