Bezárt a Matias, Matyi Dezső borászata

2017. január 26. 11:47

Matias megszűnése tárggyal írt körlevelet Matyi Dezső borászatának minden partnerének a cég kereskedelmi vezetője. A Matias borászat bezárt, tevékenységének megszűnése miatt nem tudok árut szállítani, áll az e-mailben.

A Matyi Dezső könyvesboltláncát érintő, csődközeli helyzetről beszámoló hírek az Alexandra-üzleteket tulajdonló üzletember borászatához is elértek. A Matias borászat kereskedelmi vezetője partnereinek írt körlevélben számolt be arról, hogy a főleg a Pannon Borrégióban tevékenykedő borászat bezárt. A levél hozzánk is eljutott: 

Kedves Partnereim! Biztosan sokan halljátok a híreket, amelyek felborzolják a kedélyeket a házunk táján. Sajnos igen, Matias borászat bezárt, tevékenységének megszűnése miatt, ezért nem tudok árut szállítani. Nagyon sajnálom. Elnézést a kellemetlenségért, igyekszem mielőbb megoldani a problémát, ár-érték arányban jó borokkal helyettesíteni a mostanit.

Megkerestük ezzel kapcsolatban a levelet író Földvári Mónikát, a Matias borászat kereskedelmi vezetőjét is, ám ő lapunknak azt mondta, semmit nem tud az ügyről, ő is csak egy levelet kapott egy dátummal, amit követően már nem kell dolgoznia.

Zavaros a helyzet Matyi cégei körül

Az elmúlt hetekben először a hvg.hu írt arról, hogy Matyi Dezső levelet küldött a kiadóknak, akiknek pénzzel tartozik, amelyben arra kérte őket: ne rajta, hanem a boltokat üzemeltető cégen keressék a pénzüket, ami fölött ő már nem rendelkezik. A Rainbow vezetésében tavaly szeptemberben megjelent Wolf-CRS vezetői hétfőn viszont azzal állítottak be a piac szereplőit tömörítő Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesületéhez, hogy tovább üzemeltetnék a hálózatot, de a milliárdos tartozást a nagykereskedőre, Matyira hárítanák, aki nem hajlandó árukészletet adni az üzleteknek.

Az Index pár nappal később igyekezett megvilágítani a helyzetet: a hírportál cikke szerint a Rainbow válságmenedzselésre felkért új vezetői úgy látják, hogy az Alexandra-boltok bevételeiből a Matyi-birodalom egyéb cégei, így például a most bezárt Matias borászat költségeit finanszírozták. Ezért feljelentést is tettek az ügyben.

A bejegyzés trackback címe: https://bor.mandiner.hu/trackback/28067