Szepsy 100

2017. január 26. 11:19

Kodela Mia
Borravaló
Kicsit reménykedtem előtte, hogy beleköthetek valahol, valamibe, de nem. Érezni, hogy remek volt az alapanyag, feszes és filigrán tétel, és noha még fiatal a bor, máris kellően komplex.

„Egy éve jelentették be ennek a bornak a megszületését, azóta el is fogyott az összes még előjegyzésben. Szerencsére, a Furmint Februárt beharangozó sajtókóstoló utolsó, nagyon várt tételeként megkóstolhattam. Visszafogott illat, nyitáskor kis illót érezni, ami aztán kiszellőzik. Alma, nektarin, zöldfűszerek, citrus, fehérvirág, citromhéj, sós-kövesség, kis gyógynövényesség. Lendületes sav, jó egyensúly, szép szerkezet jellemzi.

Kicsit reménykedtem előtte, hogy beleköthetek valahol, valamibe, de nem. Érezni, hogy remek volt az alapanyag, feszes és filigrán tétel, és noha még fiatal a bor, máris kellően komplex. A hordóhasználat nagyon szép, inkább szikár tétel, mégis elegáns és rétegzett. A palackérés bizonyára hozzáteszi még a magáét, pláne a magnum palackban, kérdés, hogy tudjuk-e majd kóstolni akkor is… 90-91 pont”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában