Jobbik: Legyen bojkott a Heineken ellen!

2017. január 31. 12:11
A Jobbik a Heineken termékekkel szembeni bojkottra kéri az embereket a román védjegyvita miatt.

Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján felháborítónak nevezte a marosvásárhelyi táblabíróság pénteki jogerős döntését, amellyel betiltotta az Igazi Csíki Sör gyártását. Az Igazi Csíki Sör gyártóját a Heineken Románia perelte be, mert úgy vélte, hogy eltulajdonították szellemi tulajdonát. Magyar Zoltán elmondta, ebben a vitában már van egy uniós döntés, amely éppen a Csíki sörnek kedvezett. A Jobbikot meglepte, hogy a román bíróság figyelmen kívül hagyta ezt – tette hozzá.

Az ellenzéki politikus a magyar néppel szembeni arrogáns lépésként hivatkozott a döntésre és azt is szóvá tette, hogy a Heineken egy korábbi beadványában Székelyföld létezését is megkérdőjelezte. Magyar Zoltán jelezte azt is, hogy támogatják Salamon Zoltán, a hungarikum bizottság erdélyi tagjának felvetését, miszerint legyen hungarikum a Csíki sör. Noha ez a román bíróság döntését nem írja felül, komoly jelzés lenne arra, hogy Magyarország kiáll a termék mellett – magyarázta.

A jobbikos politikus értékelése szerint a bojkottal nyomást lehet helyezni a multinacionális cégre. Egy üveg Heineken kannába öntésével szemléltette, mit javasol azoknak, akiknek otthon van készleten a sörből.

(MTI)

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

igazán remek megoldás!!! a pert a Heineken Románia indította és viszi, ezért bojkottáljuk a Heineken Hungária termékeit. igazi politikus megoldás!
ráadásul így két legyet üt egy csapásra: romániában semmi sem fog változni, és egy csomó magyar embert kirúgnak, a heineken hungária forgalomcsökkenése miatt...

én egy sikeres bojkottról írtam. azért ha a forgalom visszaesik 60-70%-kal, akkor rohadtul nem fognak mindenkit ugyanúgy alkalmazni...
és ennek semmi köze ahhoz, hogy a profit itt marad-e az országban.
a heieneken leányvállalatai per tárgyával kapcsolatban meglehetős autonómiát élveznek a holland anyacégtől. ezt véletlenül onnan tudom, hogy van a családban, aki ott dolgozik. a heineken magyarországi vezetősége is ki van akadva a románokra, de nincs eszköz a kezükben. ha már bojkott, akkor legyen romániában...

"ők nyomták h dehát ez a vöröscsillag nem az a vöröscsillag, mondom tök király (amúgy sem vagyok önkényuralmi jelkép betiltás párti).
erre pont ők baszakodnak azzal h mi HASONLÍT szerintük mire, na mondom srácok most mentek a büdös picsába."


+1

EZ olyan dolog ami után mindenki a Heineken ügyészeinek szemére hányhatna! :) ööö... amit is :)

A Jobbik a Heineken termékekkel szembeni bojkottra kéri az embereket a román védjegyvita miatt.
Ebben kivételesen igaza van.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés