Furmintok, melyek megváltoztattak mindent

2017. február 1. 12:43

Ripka Gergely
Táncoló Medve
A furmint egyszerre lehetőség és misztikum, melyet muszáj kibontanunk, hogy a sokszínűség mélyén rejlő identitást frappánsan megmutathassuk.

„A furmint egyszerre lehetőség és misztikum, melyet muszáj kibontanunk, hogy a sokszínűség mélyén rejlő identitást frappánsan megmutathassuk. Próbáltuk szabadon, függetlenül és mindenekelőtt objektíven elmesélni a furmint sztorit, melyet igazán tudatosan csupán 2000 környékén kezdtek el írni a magyar borászok. Tokaj jelentősége megkerülhetetlen, mint mindig, de Somló, Csopak, Köveskál és más borvidékeken is sok titkot és választ találunk furmintban. Volt idő, amikor országszerte velünk volt, ittuk a borát.

Mára eljutottunk oda, hogy egy teljes hónapot, egy nemzetközi napot (február 1.) is szánunk a furmintnak, hogy kicsit még közelebb hozzuk egymáshoz a furmintot és az embereket. Hogy mindenki tudja meg, mindenki beszéljen róla, mindenki igyon furmintot, mindenki élvezze a borait és legyen ez egy ünnep, de mégsem csupán egy hónapig. Beszélgessünk róla és fogyasszuk a furmintot egész évben.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában