Már Lázár János is a Heineken-termékek bojkottjára szólít fel

2017. február 3. 11:45
Lázár János a hódmezővásárhelyi közgyűlésen Heineken-bojkottra szólította a fel a város lakóit, a vendéglátósoktól és a kereskedőktől pedig azt kérte: ne rendeljenek a holland multicég termékeiből. A város alpolgármestere azt is felajánlotta, hogy Hódmezővásárhely befogadja az Igazi Csíki Sört.

A hódmezővásárhelyi képviselő-testület pénteki rendes ülésén is téma volt az Igazi Csíki Sör betiltásának ügye. Bálint Gabriella települési képviselő a napirend előtti felszólalásában arról beszélt, hogy a török hódoltság idején Erdély és a Székelyföld volt a magyar kultúra őrizője, az itt élők  ápolták a magyar hagyományokat, s most ezt az örökséget érte arcátlan támadás a román bíróság részéről.

A városvezetés szerint Hódmezővásárhelynek ki kell állnia az Igazi Csíki Sör mellett, ezért bojkottálnia kell a Heineken termékeit. 

Lázár János bojkottálna, az alpolgármester örökbe fogadna

Hasonló véleményen volt Lázár János is, aki szintén részt vett a közgyűlésen. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt tanácsolta, hogy az önkormányzat adjon közre egy felhívást, amely bojkottra szólítja fel a csongrádi város lakóit, egyúttal felkéri a vásárhelyi vendéglátósokat és kereskedőket, hogy ha lehet, többé ne forgalmazzák a holland cég termékeit. A dokumentum Bálint Gabriella szövegezésében a következő közgyűlés után kerül majd nyilvánosságra.

Koszó Péter, a város alpolgármestere is kiállt a székelyföldi sörgyár mellett. Azt ajánlotta a cégnek, hogy költözzön át Hódmezővásárhelyre. 

A Rockmaraton Fesztivál is bojkottál

A Rockmaraton Fesztivál a Facebookon jelentette be, hogy csatlakozik a Heineken-termékek (Heineken, Gösser, Soproni, Strongbow) bojkottjához. Mint írták: a fesztiválról egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy Soproni sört nem lehet majd kapni.

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hoppá. A nemzetközi sörhelyzet fokozódik.

Nem is értem, egyáltalán minek mentek bele ebbe a névháborúba Heinekenék. Állítólag nem is forgalmazzák a saját sörüket "Csíki" néven, csak Ciuc-két.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés