Katalán kolbásszal nekimenni az Astoria-Kálvin gyorséttermeinek

2017. február 22. 13:54
Katalán hotdog a Mandiner-szerkesztőség közelében? Teljesen meglepődtünk, mikor meghívtak minket a Múzeum körúti Butifarringba, hát még amikor a Google kidobta, hogy legalább egy éve üzemel már a hely. Teszteltük a barcelonai kolbászos budapesti üzletét.

A Nemzeti Múzeummal nagyjából pont szemben, a róla elnevezett körút 27-es száma alatt üzemel nagyjából egy éve Barcelona egyik legnépszerűbb utcakajájának, a katalán kolbászokat zsemlében, hamburgerként vagy hotdogként áruló Butifarring budapesti boltja. A kínálat itt picit szűkebb, mint délen: a kifejezetten jó húsból, szinte zsír nélkül csak sóval és borssal készülő kolbászokból a klasszikus sertéshúsoson kívül van kéksajtos, kecskesajtos, spanyolsonkás verziója + egy kacsahúsos-fügés is, ha valaki nem szívesen fogad be disznóhúst a szervezetébe. A kolbászokat faszénen sütik, majd kenyérbe teszik, és különböző szószokkal öntik le. Az árak 990-től 1490-ig terjednek.

Így néz ki egy ilyen cucc kétféle szóssszal:

A hely délben nyit, este nyolcig van nyitva, déli ottjártunkkor különösen sokan nem voltak az üzletben, egy nyugdíjas asszonypár ellenben vagy négyszer átjött a kirakat előtt alaposan tanulmányozva a villogó szárnyas malacot, találgatva, vajon mi az istent sütnek abban a hatalmas kemencében. Hogy bejöttek-e végül, nem tudjuk, mi inkább a plakátokat figyeltük, amik ilyen szövegekkel hirdették a butifarring-fogyasztást:

Hogy megéri-e a 2000 forintot alulról súroló menü, azt az olvasóra bízzuk. Ennyiért és olcsóbban is kapni már komplett ebédmenüket a környéken (a Nemzeti Múzeum oldalában megbújó Muzikumban vagy az ELTE bölcsészkarának alagsorában lévő Műhelyben például), viszont az Astorián lévő gyorséttermek is körülbelül ennyiért adnak ugyanekkora méretű, ám minőségben jócskán alulmaradó cuccokat.

A Butifarring érezhetően utóbbiakkal kíván versenyezni. Jól teszi.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés