Legendák

A borvilág szabadkőművesei az idei VinCE-n

2017. március 8. 12:45
A borvilág nagy legendáit hozza el a VinCE idén Budapestre: mesterkurzusaikon a portói borokat készítő Symington család és a német Egon Müller borai bukkannak fel, Miguel A. Torres pedig személyesen tart idén előadást.

Premium Familiae Vini: egy társulás, amiről még a borszakértők sem nagyon hallottak. Ugyan az okkultizmushoz semmi közük, sok mindenben azonban hasonlít a borvilág legelitebb és egyben legszűkebb klánja az aranycsináló titkos mesterekhez: nagyon kevés tagjuk van, mindössze 11-en vannak. A körbe nem lehet bekerülni, csak meghívásos alapon lehetne, de ők nem hívnak meg semmit. A 11 tag mindegyike generációkra visszatekintő európai borászat, és a közös, hogy mindegyik családi kézben volt és van a mai napig.

Antinori márki, a leghíresebb toszkán borász az első VinCE Budapest vendége volt még 2010-ben. A Barone Philippe de Rothschild bordeaux-i és a Joseph Drouhin burgundiai családi csúcsborászat borait is bemutatták már VinCE-s előadáson. Mint azt lapunk megtudta, idén a portói borokat készítő Symington család és a német Egon Müller borai bukkannak fel, a nagy Miguel A. Torres pedig személyesen tart idén mesterkurzust – ezzel az elit klub többségét már kipipálhatták a VinCE-szervezők.

A 76 éves Torres a spanyolok „Szepsyje" vagy „Gere Attilája", véleményformáló voltához nem fér kétség. „Az ötvenedik házassági évfordulómra esik a VinCE Budapest, ezért a szokásosnál is komplikáltabb a szervezés” – mondta el Torres az Indexnek. Ugyan miért nem hozza el a nejét is? „Gyengélkedik.” Erre egy idős úrral beszélgetve már az illendőség miatt nem kérdeztek vissza, de mondta magától: síbaleset. Ez a fajta vitalitás az egész Torres családra jellemző: a 45 millió palackot termelő közel 10 spanyol birtokuk mellett Chilében és Kaliforniában is vezetnek egy pincészetet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában