VinCE

Donald Trump nem iszik alkoholt, de a borát elhozzák Budapestre

2017. március 10. 12:35
Bár Donald Trump nem fogyaszt alkoholt, borászata elég bizarr borokat állít elő a szakemberek szerint. A jövő hét végén Budapesten is kóstolható lesz az amerikai elnök fia vezette cég egyik fehérbora, amit Trumpék először el sem akartak küldeni Magyarországra.

A hazai borvilág legnagyobb rendezvényén, a VinCE Budapesten elnökök és uralkodók borairól fog szólni egy komplett kóstoló március 19-én. A rendezvény szervezőitől megtudtuk: krími, tokaji, felvidéki borok és Champagne is lesz Donald Trump borászatának egyik fehérbora mellett a diplomaták által tartott mesterkurzuson.

Nixon amerikai elnök a bordeaux-i borok nagy rajongója volt – olyannyira értékelte a nemes italokat, hogy csak maga fogyasztotta azokat, a vendégeinek pedig fehér szalvétába burkolt palackból silányabbat töltött. A nagy előd, Thomas Jefferson Tokaj szerelmese volt, annyit vásárolt belőle, hogy komoly adósságot halmozott fel. Saját birtoka, az amerikai borászat bölcsőjének is nevezhető Monticello Virginában volt, éppen ott, ahol a jelenlegi elnök, Donald Trump vásárolt birtokot.

A Kluge Estate borászatot azonnal átnevezte Trump Wineryre, vezetésével pedig fiát bízta meg. A 80 hektáros, világfajtákat termelő borászat a legnagyobb a keleti parton. A birtok meglehetősen bizarr borokat készít, az erősített chardonnay alighanem a jó ízlés határait súrolja, vagy inkább döngeti. A VinCE a mesterkurzusra egy Trump Viognier-t próbált megszerezni, úgy tudni, a palackok már elindultak hazánkba.

És egy kis bennfentes információ a szervezőktől: a Trump Winery valóban úgy működik, ahogy maga az elnök. A VinCE többszöri megkeresésére sem válaszoltak, majd végül annyit írt a kereskedelmi igazgató, hogy különféle szabályozások miatt nem küldhetnek bort. A szervezők hiába érveltek, hogy az Opus One csúcsbortól kezdve számtalan bort kaptak már az Egyesült Államokból, amelyeket vámkezelés után átvehettek, a makacs kereskedelmi igazgató nem volt hajlandó engedni. Erre a szervezők jelezték, hogy sima vásárlóként vásárolják meg a bort, de erre sem voltak vevők – jobban mondva eladók.

Szerencsére Kovács Nimród, korábbi UPC-igazgató – neki köszönhetjük Magyarországon az HBO csatorna bevezetését – éppen az Egyesült Államokban tartózkodott, így megvásárolta a bort, és elintézi a küldést is. Az egri Kovács Nimród Winery tulajdonosa évekig élt Amerikában, és karrierje során Bill Clintonnal is találkozott, így a VinCE Budapest március 19-i kóstolóján sok-sok bennfentes információval szolgál majd a vendégeinek az amerikai elnökökről és borfogyasztási szokásaikról. Tőle tudta meg a VinCE azt is, hogy Donald Trumpp egyébként nem is iszik alkoholt.

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az helyes, hogy Trump nem iszik alkoholt.
Az meg milyen bor, amelyik erős?
Bors?

:-)

Ezt a Donát kisfia csinálta? Bizarr! :-)

"A Trump Winery vezetésével pedig fiát bízta meg."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés