Megkóstoltuk Donald Trump borát

2017. március 17. 12:41
Tizenhét dollárba kerül az amerikai polcokon, füstös, édeskés, vajas-krémes fehérbor. A VinCE szervezői a budapesti Corinthia szálló elnöki lakosztályában mutatták be az amerikai elnök virginiai fehérborát. Megkóstoltuk.

Mint azt a Mandiner.bor megírta: kifejezetten nehezen, ám végül megérkezett Budapestre, a VinCE-re Donald Trump amerikai elnök borászatának 2015-ös évjáratú fehérbora. Viognier a szőlőfajta, a termőhely az Egyesült Államok Virginia állama. A borászatot egyébként nem az alkoholt nem is fogyasztó elnök, hanem az ő Eric fia vezeti.

De milyen maga a bor? A VinCE-re 12 palackot hozott feladott poggyászában az egri borászatot is jegyző Kovács Nimród, ebből bontottak egyet a sajtónak a Corinthia Hotel elnöki lakosztályában a boresemény szervezői. A Trump-viognier a már az illat alapján is érezhető barrique hordóknak köszönhetően füstös, ízében almasav-bontás jegyei, úgymint vajasság-krémesség. A hordó picit szárít, az alkohol is erősen bejátszik a képbe, van némi édesség is, ám nincs mi tartsa: savat bizony nem itt kell keresni.

Igazi hordózott újvilági fehérbort ellenben igen. Cheers to that!

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szép a címke, de én -ha egyáltalán iszom-, akkor inkább a sajátot választom.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés