Vörös csillag

2017. március 22. 07:21

Bayer Zsolt
Magyar Idők

Ezért kell nekimenni a Heineken vörös csillagának.

„Most tisztázzuk: az az eszme, amely szerint a társadalmi haladás érdekében ki kell irtani egy társadalmi osztályt, az az eszme nem lehet szép, az abban hívők nem akarhatnak jót. És mondjuk ki ezerszer, újra és újra: teljesen mindegy, hogy osztályalapon vagy faji alapon kezdenek el irtani, embert ölni, táborba zárni, kínozni, vagyont elkobozni, aki ilyet tesz, becstelen gyilkos, gazember. Akár náci, akár kommunista.

Ez a baj a Heineken vörös csillagával. S igen, miképpen a hollandok sem örülnének, ha egy magyar vállalkozó odamenne, és sört készítene náluk egy mívesen megrajzolt nyilas- vagy horogkereszttel a címkéjén, úgy mi sem örülünk. S a csíki sör mellé sem Orbán vagy a magyar kormány miatt kell odaállni, hanem azért, mert az egy romániai magyar márka, termék, vállalkozás. Bár tudom, a vörös csillag barátainak éppen ettől áll fel a hátukon a szőr…

Ezért kell nekimenni a Heineken vörös csillagának. S hogy majd az európai bíróságon úgyis elbukunk? Lehet. Ott Vajnai Attila is nyert. Úgyhogy tudhatjuk, egészen biztosan, hogy nekünk van igazunk.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://bor.mandiner.hu/trackback/29337