Kósa szerint van jó és van rossz vörös csillag

2017. március 22. 14:12
A Fidesz frakcióvezetője az önkényuralmi jelképek kereskedelmi hasznosítását tiltó törvényjavaslat kapcsán a Mokkában beszélt arról, hogy vannak olyan márkák, akik a vörös csillagot nem önkényuralmi jelképként használják, mint a San Pellegrino ásványvíz vagy a Converse tornacipőmárka, ugyanakkor szerinte a Heineken más lapra tartozik.

Blöffnek nevezte a Fidesz frakcióvezetője, hogy visszalépnének attól a javaslattól, amely szerint nem lenne lehetséges önkényuralmi jelképek kereskedelmi felhasználása. Kósa Lajos a Tv2 Mokka című műsorában szerda reggel azt mondta: a témát megvitatták és semmilyen döntést nem hoztak, megállapították, hogy a kérdés bonyolult, inkább a célokat szerették volna kijelölni. Hozzátette: a cél az, hogy akár jópofának tartja valaki, akár nem, „se horogkeresztes pólót, se sarló-kalapácsos sört ne lehessen árulni”.

Hangsúlyozta: a józan ész szabályait be kell tartani, például a művészeti felhasználást, adott esetben egy kiállításon történő bemutatást meg kell engedni. Vannak olyan termékek is, amelyek a vörös csillagot nem önkényuralmi jelképként használják – fogalmazott a Fidesz frakcióvezetője a San Pellegrino ásványvizet és a Converse tornacipőmárkát említve példaként. A Heinekennel kapcsolatban ugyanakkor azt mondta: épp ez a cég volt az, amely 1951-ben levette söréről a vörös csillagot, mert értelmezése szerint önkényuralmi jelképként volt értékelhető. 

Kósa Lajos a tervezett szabályozással kapcsolatban azt mondta: meg kell teremteni annak a lehetőségét, hogy adott esetben ezt egy nemzetközi fórumon is meg tudják védeni. 

A frakcióvezető Botka László MSZP-s miniszterelnök-jelölt javaslataival kapcsolatban azt mondta: programjából általános adóemelés következik. Felidézte: Botka László parlamenti képviselőként megszavazta a lakásadót, amiről szintén azt mondták a szocialisták, hogy „fizessenek a gazdagok”, de valójában mindenkit sújtott. A Gyurcsány-Bajnai kormányok programjának eredményeképp adóemelések voltak, megszorítások, és „ingyenpénzosztással” akartak maguknak politikai tőkét kovácsolni, ami azonban az országot tönkretette – mondta. 

„Egyszer már tönkretették az országot az ilyen hülyeségekkel, jobb lenne ettől megóvni magunkat” – fogalmazott Kósa Lajos, aki szerint a szocialisták minden mondata mögött adóemelés van. (MTI)

Összesen 98 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Avagy : mindig kontextusban értünk...

Válaszok:
gwrf | 2017. március 22. 14:45
marko11 | 2017. március 22. 16:57

Megnyugtató, hogy a debil Lalibohóc is megtalálta személyedben a célközönségét. Zsák és foltja.

Válaszok:
péterx | 2017. március 22. 14:58

Ön nem kontextusban ért ?...

Válaszok:
gwrf | 2017. március 22. 17:10

:))) Lajos Lajos, inkabb hallgattal volna :)

hogy dontitek el melyik csillag "onkenyuralmi" es melyik nem? (heineken vs pellegrino)

ja, tudom, "onkenyesen" :)

en tamogatom az otletet hogy kibaszunk a heinekennel valaszul a faszkodasara, pont ahogy Lazar is leirta, de ilyen vedhetetlen baromsagokat hogy a heineken csillaga az kommunista voros, a pellegrino meg nem (holott tokugyanolyan voros csillag van azon is) miert kell nyilatkozni?

De van jobb otletem: a CBA felirat voros betuiben rengeteg voroscsillag van am voros hatteren :)

Elvegre nem kikotes hogy a hatternek el kell utni a csillagtol ;)

Nagyon zavaros magyarázat, nem hiszem, hogy ezt egy Bíróság elfogadja. Én ugyanazt a csillagot látom a Heinekenen és a Conversen....

Erre nem is gondoltam. A BL egyik főszponzora a Heineken és vagy a pálya szélén vagy a szünetben mindig van Heineken hirdetés. Ezekről a meccsekről viszont nem szívesen mondanék le.

Nem kellene az ilyen jelképekkel folytatott hercehurcába belegabalyodni. De mi legyen a félholddal?

pedig eleg lett volna beleirni a torvenybe hogy csak az ugyeszseg jogosult kervenyezni a betiltast, ha eszleli a csillagot, aztan Peti bacsi majd csak a heinekenet veszi eszre oszt jolvan.

avagy: ha a kormánypárt mondja, akkor OK, ha holnap az ellenkezőjét mondja, az is OK
egyébként meg majd bzs kifejti bővebben is, tömegfogyasztásra (egy kis kurvanyázással)

Válaszok:
péterx | 2017. március 22. 17:01

A cím nem Kósa véleménye , hanem a Mandiner által értelmezett Kósa .

Szóval , ez az Ön kontextusa...

Örvendetes , hogy Ön megnyugodott...

Téged, Petyám, Lalibohócoddal együtt nem lehet kontextusban érteni, hiszen az feltételezné a kontextus meglétét a szövegeitekben.

Kettőtök között egyetlen különbség van: Lali úgy ökör, hogy az már szórakoztató. Te meg csak egy adag langyos nyál vagy.

Válaszok:
péterx | 2017. március 22. 20:37

Önellentmondásban van...Használja az eszét , mert így csacsiságokat ír .

Válaszok:
gwrf | 2017. március 23. 8:27

Látom , elszállt a nyugalma . Nyugodjon békében...

Na, mutass rá, Petya, hol s mely soraim állnak ellentmondásban egymással.
De nem maszatolni ám, ahogy szoktad.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés