Húsvéti sörökkel rukkolt ki a Szent András Sörfőzde

2017. március 31. 15:35
Húsvéti sörökkel bővítette választékát a békésszentandrási Szent András Sörfőzde. A Nyúlon Innen és Nyúlon Túl lett a fantázianevük.

Két új sört készített a békésszentandrási Szent András Sörfőzde húsvét alkalmából a Nyúlon Innent és a Nyúlon Túlt a Fűszerész segítségével. Ez az újabb tagja a szezonális sorozatuknak, ami immár három tagra bővült. A nyári Vári Nővérek summer pale ale és a karácsonyi Esthajnal-sorozatot kiegészítve nem titkolt céljuk, hogy legyen az állandó sörkinálaton kívűl egy nevében azonos, de évről-évre megújuló kínálatuk. 

A több mint húsz éve működő üzem így foglalta össze a sörök lényegét: 

„A limitált kiadásban elkészült tavaszi főzetek célja, hogy a Nyúlon Innen és a Nyúlon Túl a húsvéti menüsor méltó kísérője legyen, díszdobozba csomagolva pedig a locsolásért járó különleges jutalom a piros tojás mellé vagy akár helyette is.”

A sörökhöz a Fűszerész biztosította az alapanyagot, ami adalékanyag- és tartósítószermentes, hogy a 2011-ben az év sörfőzdéjének választott békésszentandrási kisüzem tovább járhassa kisérletezésben gazdag útját. Következzenek a sörök.

Nyúlon Innen Red IPA, ami 5,6%-os alkohollal büszkélkedhet. A készítéséhez Red X- és pilseni malátát használtak. Különleges összetevői a Simcoe- és Equinox komlók, amihez még hozzájön a selim- és kubebabors és babérlevél. Illatában gyümölcsös, főként meggy, szeder és enyhe bors. Ízében fűszeres és közepesen testes, amit hosszú kesernyés utóíz kisér le. Kellemes, fűszeres pohárköszöntő a tavasznak.

Nyúlon Túl Red IPA, ugyanúgy 5,6%-os alkohollal és Red X- és pilseni malátával készült el. A különbséget az adja, hogy Simcoe komló mellé még hidegkomlózták Huell Melonnal és jázminvirággal ízesítették. Méz és jázminvirág dominál az illatban, ízben pedig a komló. Rövidebb az utóíz és könnyedebb a másiknál. Húsvét után egy melegebb, már-már nyári napra ajánljuk frissitőként. 

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés