Sörre bor? Borra sör? A főzdetulajdonos elárulja

2017. április 8. 14:59
Örül a sörfőzdék újabb adókedvezményének a békésszentandrási Szent András Sörfőzde egyik tulajdonosa. Bukovinszky Andrással az új húsvéti sörök kapcsán készítettünk villáminterjút.

A békésszentandrási Szent András Sörfőzde nemrég mutatta be az új húsvéti sörökkel bővült szezonális sörkínálatukat. A Vári Nővérek nevű nyári, illetve az Esthajnal névre keresztelt karácsonyi sorozat mellé jött a Nyúlon Innen és a Nyúlon Túl. A két új sörről nemrég már írtunk. A sörpremier kapcsán beszéltünk a Szent András Sörfőzde egyik tulajdonosával, Bukovinszky Andrással a bemutatón.

*

Mekkora mennyiségben készült a Nyúlon Innen és a Nyúlon Túl?

Fajtánként 3800-3900 palack készült, ez egy egyszeri főzet. A következő évben teljesen új húsvéti sör jön majd ugyanezen a néven.

Tervezitek a további együttműküdést a Fűszerésszel?

Igen, és nem csak a szezonális söröknél. Szeretnénk egy ugyanolyan jó együttműködést kialakítani, ami már létrejött a helyi gyümölcstermelőkkel, akik az alapanyagokat szállítják nekünk.

Mennyire jellemző, hogy a jobb, rangosabb éttermek is rendelnek söröket vagy esetleg speciálisan Szent András-söröket ajánlanának bizonyos ételekhez?

Egyre több étteremben merül fel az igény, hogy legyenek kézműves söreik. Évről évre egyre több helyről kapunk rendelést. A baj az, hogy sok étteremnek kizárólagos szerződése van beszállítókkal, ezért nehéz bekerülni egy-egy helyre. Kisüzem vagyunk, emiatt nincs is olyan nagy volumen. A cél inkább az, hogy exluzívabb, főleg vidéki helyeken ott tudjunk lenni, például hotelekben. 

Hogy érinti a magyar sörpiacot, hogy Lázár János ígérete szerint felviszik az adókedvezményes sörgyártás mértékét nyolcezer hektoliterről kétszázezer hektoliterre?

Hogy eltávolodjon a kisüzemek fölött lévő üvegplafon, ez egy fontos segítség. Jó, hogy ez a plafon nyolcezerről húszezerre és aztán kétszázezerre emelkedik fel.

Borra sör vagy sörre bor?

Sörre bor. Ahogy főiskolás korunkban mondtuk: Sörre bor, mindenkör!

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés