Alig talált ittas vezetőt a rendőrség húsvétkor

2017. április 17. 14:09
Fokozott ellenőrzés a magyar utakon: a rendőrség szerint elenyésző számú az ittas vezető.

Elenyésző számban fordul elő az ünnepi időszak alatt, hogy a járművezetők alkoholfogyasztást követően ülnének volán mögé, mondta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság rendőr századosa az MTI-nek hétfőn a húsvéti fokozott rendőri ellenőrzések tapasztalatairól. Nádházi Brigitta arról nem közölt pontos információt, hogy hétfő délig hány ittas vezetővel találkoztak a rendőrök, erről az összesítést kedden teszi közzé a rendőrség. Meglátása szerint azonban az állampolgárok tisztában vannak azzal, hogy ezekben a napokban fokozott rendőri jelenlétre számíthatnak, ami minden esetben magában foglalja az alkoholszondás ellenőrzést is.

Tájékoztatása szerint az ittas járművezetők légalkohol-koncentrációtól függően közigazgatási hatósági bírságra vagy akár a vezetői engedély bevonására is számíthatnak. A százados ismertette, hogy a négynapos hosszú hétvégén a rendőrség fokozottan van jelen Magyarország közútjain, a szondáztatás mellett ellenőrzik a járművezetők okmányait, valamint a járművek műszaki feltételeit. Azok, akiknél mindent rendben találtak, ajándékot kapnak, jegyezte meg. Az M1 információi szerint a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság összesen 17 helyszínen állítja meg a autósokat, a motorosokat és a kerékpárosokat kedd hajnalig. (MTI)

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Milyen jó, hogy nem érint az ügy! Nem vagyok absztinens, de minden nap autózom, így nem nőtt hozzám a butykos.
Tapasztalatom szerint nem ártana bevezetni a jogosítvány megszerzéséhez, hosszabbításához a szakpszichológus ajánlását, vagy tiltását.
A jó autó nem azért van, hogy egyes félőrültek gyalogosokat riogassanak vele és ész nélkül előzzenek, abban bízva, hogy mások majd vigyáznak rá.
A mai világ kitermelte a maga bolondjait, nem kéne őket az útra engedni gépjármű volánja mellett.
A zéro tolerancia talán túlzás, de szigorúan fel kell lépni az önuralomra képtelen , veszélyes, itallal , droggal befolyásolt egyének ellen a közutakon.

Van benne valami.
Bár nálunk locsolkodott fiatalja-öregje!
Hozzátartozik a magyar kultúrához.
Azon megdöbbentem, hogy néhány médium még mindig a vödrös locsolkodást tartja "jónak". (Megrendezett "népi hagyományok" mutogatásától is borsózik a hátam).
Sokkal értelmesebb lett volna elkísérni pár valódi locsolkodót).

Mé jó, hogy magadat nem kaptad el!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában