Megújult terasszal fordul rá a nyárra a Vylyan

2017. április 26. 11:57
A Vylyan Pincészet két jelentős évfordulót is ünnepelt idén tavasszal. Huszonöt évvel ezelőtt telepítették az első tőkéket és tíz esztendővel ezelőtt nyílt meg a vendégek előtt a pincészet vendéglátó helye, terasza. Amit meg is újítottak ennek apropóján.

A tízéves évforduló apropóján egy gasztronómiai fejlesztést avattak a Vylyan Teraszon: látványkonyhával, megújult csapattal, egyedi, s mindig frissülő étlappal, helyi ízekkel. Mint azt a lapunknak küldött sajtóközleményből megtudtuk: az új recept számos tényezőből áll.

A helyi alapanyagokon túl egy a látványkonyház élettel megtöltő kreatív gasztrocsapat kell hozzá: Bilanics Richard a séf, Lovász József Domi, a 2015-ös Konyhafőnök győztese a tanácsadó séf, a teraszkapitány pedig Péter Ákos. A cél a laza, otthonos életérzés, a közérthető ízvilág, de mindig kísérletezve, izgalmasan: ilyen például a boroshordó dongával füstölt steak, a változó kínálat, a szezonalitás, a tematikus napok. Minden hónap második szombatján kitekintenek a világkonyhára (pl. az amerikai BBQ-tól a pityókás Üvecspörköltig), vendégséfekkel főznek, illetve bemutatnak helyi termelőket (pl. Kabafarm, minden, ami kecske).

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés