Egytőről: közös vörösbor a budapesti borbárokban

2017. április 27. 14:57
Összefogtak a budapesti borbárok, hogy poharanként 1000 forint alatt kínálhassanak egy könnyed, gyümölcsös kékfrankost. Neve is lett neki.

A Kékfrankos Április nevű rendezvényen mutatták be a több borbár által elkészített Egytőről nevű kékfrankos bort április 22-én. Szó szerint kell venni, hogy ők készítették, mivel a Sebestyén Pincében elkészült bornak az összes munkafolyamatánál ott voltak és segítettek a borbárok képviselői Szekszárdon. A kezdeményezésben a 0,75 Bistro, az Andante Borpatika, a Doblo Borbár, az ETAP, az azóta sajnos megszűnt kecskeméti Köz'Pont, a Palack, a Tasting Table és a VinoPiano vett részt. A kezdeményezésben pluszban a Wine Flow online boros magazin és a Bortársaság is benne van.

A cél az volt, hogy egy könnyen érthető, nagyközönségnek tetsző könnyed vörösbort készítsenek, ami sikerült is. Az árát 1000 forint/pohár alatt határozták meg, és amit ezért a pénzért kap a fogyasztó, az egy gyümölcsös, kellemes illattal és ízzel rendelkező könnyed vörösbor. Az Egytőről nagyon úgy néz ki, hogy meghozza a sikert. A kezdeményezés tovább fog folytatódni: a következő évjáratokban lehetséges, hogy lesz majd fehérbor is. A szervezőknek a szakma képviselőivel folytatott beszélgetéseiben a furmint és az olaszrizling neve merült fel.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában