A Lidl boros részleg kulisszatitkai

2017. április 27. 15:04

A magyar boroknak és a magyar borászoknak szeretnénk több lehetőséget biztosítani, ami azt jelenti, hogy a magyar borok felé billen el a borkínálat. Interjú.

2017. április 27. 15:04
Herczeg Ágnes
Gault&Millau

„A néhány éve bevezetett francia boroknak valóságos rajongótábora alakult ki bizonyos fogyasztói körökben – beleértve számos borbloggert –, de egy ideje elapadt az utánpótlás. Mi történt?

Egyrészt a magyar boroknak és a magyar borászoknak szeretnénk több lehetőséget biztosítani, ami azt jelenti, hogy a magyar borok felé billen el a borkínálat. Azt gondoljuk, hogy az általános borkultúra, ami alatt kulturált és mérsékletes borfogyasztást értünk, a mindennapok fontos részét képezi. Ez a magyar borokon keresztül fejleszthető igazán. Ennek értelmében újragondoltuk az eddigi kínálatot, és egy a korábbinál jelentősen szélesebb és színesebb magyar borkínálatot biztosítunk vásárlóink számára.

Ezzel párhuzamosan azt tapasztaltuk, hogy a nem borszakértő vásárlók nehezen ismerik ki magukat a külföldi borok világában, ezért úgy döntöttünk, hogy egy sokrétű edukációs stratégia segítségével megpróbáljuk közelebb hozni a vásárlókhoz a magyar borok mellett a külföldieket is. Ennek értelmében jelenleg csökkentettük a folyamatosan elérhető külföldi borok számát a magyar borok javára. Bízunk benne, hogy az edukáció hosszú távon segíteni fogja a nem borszakértő vásárlókat abban is, hogy könnyebben és bátrabban nyúljanak majd a külföldi borospalackok után is, és ezáltal ismét egy szélesebb nemzetközi kínálattal állhatunk vásárlóink rendelkezésére.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
babangida
2017. május 04. 03:01
uramisten
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik