Vargáék hozták a legtöbb érmet Bordeaux-ból

2017. május 3. 7:53
Friss irsai olivérüket, kései szüretelésű olaszrizlingjüket és szürkebarátjukat jutalmazták arannyal a bordeaux-i Challenge International du Vin borversenyen. Tizenhét magyar bor kapott aranyérmet.

Jól szerepeltek a magyar borok a világ egyik legfontosabbnak tartott borversenyén, a franciaországi Challenge International du Vin-en, ahol 37 ország több mint 4000 borával kellett megküzdeniük. Az előző évi 16 magyar aranyéremmel szemben idén tizenhetet sikerült elnyerni. A hazai vonatkozású érmeken összesen tizenhárom pincészet osztozik. A legtöbb, szám szerint három aranyérem a Varga Pincészetnek jutott, kettőt nyert az állami tulajdonú Grand Tokaj és az Egri Korona Borház.

Az aranyérmek borvidék szerinti megoszlása a következő: hat aranyérem került Tokaj-Hegyaljára (jutott még a Patriciusnak, a Harsányinak, a Pajzosnak és a Szent Tamásnak), öt a balatoni borrégióba (a három Vargán túl Söptei és Figula), három az egri borvidékre (az Egri Korona Borház két érmén kívül egy Petrény 2011-es syrah) és egy-egy a mátrai (Dubicz), a szekszárdi (Lajvér) és a villányi borvidékre (Koch Csanád cuvée 2012-ből).

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A kései szüretelésű olaszrizlingjüket amikor először kóstoltam meglepődtem - édes olaszrizling!
Ilyen is van?
Van bizony és nagyon jó.
A savas olaszrizling és a nektár együtt.
Isteni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés