Ifj. Dúzsi Tamás: A kultúrsokk nekem a németek kávéja

2017. május 19. 10:00
Ifj. Dúzsi Tamás szekszárdi borász az Erasmus+ program során több európai országban is megfordult, de az igazi kultúrsokkot számára a német kávé jelentette.

Ifj. Dúzsi Tamás szekszárdi borász első szakmai gyakorlatát Németországban végezte, ahol rádöbbent: számára a német kávé az igazi kultúrsokk. Az Országos Borszakértő Bizottság tagja Franciaországban és Portugáliában is megfordult az Erasmus+ támogatásával. Elmondása szerint sokat adott neki a program, hiszen számos inspiráló embert ismerhetett meg az útjai során. A szekszárdi borász montpellier-i tartózkodása alatt találta ki a Dúzsi-borok grafikáit is: már onnan, Skype-on keresztül megbeszélte a grafikussal a hamarosan debütáló válogatás rozéik címkéit.

Portugália a remek kávén – amit azóta is zsákszámra hord haza – kívül például azért volt rá nagy hatással, mert ott az oktatók kollégaként kezelték őket. „Volt olyan, hogy miközben a laborban csináltam a szakdolgozatomhoz a kísérleteket, az egyik tanárom megkérdezte figyelj, ráérsz ma? Jó, akkor gyere, és elvitt magával szaktanácsadásra az egyik borászathoz. Elmentünk Lisszabonba, onnan átrepültünk Madeira szigetére, egy nap alatt hét borászatot sikerült meglátogatnunk” – meséli ifj. Dúzsi az Erasmus+ videójában, aki szerint fejlődni csak mozgásban lehet.

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az angoloknak is van hasonló macskaszarfeeling kolbászuk. Náluk ezért mindig vidzautszaszidzsot kellett kérnem reggelire.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés