Tényleg olyan jó az olaszrizling? Tegye próbára!

2012-06-07 10:55:09
A szervezők szándékai szerint Magyarország legjobb olaszrizlingjeit lehet kóstolni június 12-én a Magyar Borok Házában. A fajtára jellemző sokszínűség mellett a termőhelyek sokszínűsége is jelen lesz: nemcsak a Balaton környékéről, hanem Szekszárdról és Villányból is érkeznek borok.

A Budai Várban található Magyar Borok Háza június 12-én az olaszrizlingek házává alakul, ezen a keddi napon ugyanis számos termőhely számos olaszrizlingjével lehet megismerkedni. A számos termőhely alatt nemcsak azokat értik a szervezők, amelyről szinte automatikusan az olaszrizling is eszünkbe jut - így Badacsony, Csobánc, Szent György-hegy, Szigliget, Balatonfüred, Csopak, Káli-medence, Somló, Egerszólát, Zala olaszrizlingjein kívül Szekszárd, Pécs és Villány is megmutathatja a magáét.

Borbély, Bussay, Csobánci Bormanufaktúra, Figula, Gellavilla, Gál Lajos, Hagymási, Jásdi, Kreinbacher, Laposa Bence, Pálffy, Scheller (Tóth Sándor), Spiegelberg, Szászi Endre, Szent Donát, Szent Ilona, Szeremley, Tamás Ervin, Trombitás Borház - ez csak néhány azon pincék közül, akiknek borát kóstolni lehet majd.

A programokon a szakmai vendégeknek a részvétel ingyenes, amennyiben regisztrációval jelzik részvételi szándékukat a rita.takaro@magyarborokhaza.com e-mail címre, vagy a 30/222-3834-es telefonszámon Takaró Ritánál. A nagyközönségnek a részvételi díj 2000 Ft, ami a helyszínen fizetendő.